Büyükşehir Belediyesi'ne tepki: Edep yahu! İnsanın yüzü kızarır...

Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan esnafa yüzde 50 kira indirimi yaptığına dair açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Yeşilyurt, bu duruma tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne tepki: Edep yahu! İnsanın yüzü kızarır...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Yeşilyurt, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin esnafa yüzde 50 kira indirimi desteğinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunan Yeşilyurt, "Esnaf sıkıntıda ve derhal zammı geri çekin" dedi.
Yeşilyurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Covid-19 Salgınında her zaman esnafımızın yanında olduk. Mülkiyeti belediyemize ait iş yerlerinde ki kiracılarımıza yüzde 50 indirim uygulayacağız' diyen Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç siz Kayseri esnafı ile dalgamı geçiyorsunuz ? 'Yüzde 50 indirim yapacağız' diyerek sosyal medyadan 'esnafın yanındayız' diye naralar atıp, sonra  memurlarınızı kira toplaması için gönderdiğinizde 'biz zamdan yüzde 50 indirimi kast ettik ,size yüzde 15 zam yapacaktık, ama yüzde 50' sini almıyoruz, yüzde 7,5 zam yaptık' dedirtiyorsunuz. Biraz insaf, biraz edep yahu. İnsanın yüzü kızarır. Esnaf kan ağlayacak, evine ekmek götüremeyecek, siftahsız dükkan kapatacak ve siz çıkıp o insanların aklıyla alay edeceksiniz. Yapılan zamdan derhal geri adım atınız ve duyurduğunuz 50’lik indirimi esnaf kardeşlerimize uygulayınız"