Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı! Muhalefet faaliyet raporunu reddetti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı! Muhalefet faaliyet raporunu reddetti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Başkan vekili Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirildi. 71 gündem maddesinin karara bağlandığı mecliste Libya’nın Misurata ve Azerbaycan’ın Şuşa şehirleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kardeş şehir ilişkisi kurulması talebi oy birliği ile kabul edildi. Mecliste, Büyükşehir Belediyesi’nin Faaliyet Raporu CHP ve İYİ Partili üyelerin karşı oy kullanmaları ile birlikte oy çokluğu ile kabul edilirken, Başkan Vekillikleri, Meclis Divan Katipleri, Encümen ve komisyon üyelerinin seçimi de yapıldı.

YÜCEL'DEN İSTİKLAL MARŞI HASSASİYETİ

Meclis'te İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de söz alarak, İstiklal Marşı'nın 100. Yılında, İstiklal Marşı ismimin Kayseri'de daha yoğun kullanılan bir yere verilmesi gerektiğini söyledi.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN HİZMET ALANI BELİRLEDİK"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de Meclis toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında 71 maddelik gündemi tamamladık. 2020 yılı faaliyet raporuna ilişkin görüş ve tespitlerimizi anlattık, sorularımızı sorduk. Denetim raporu hakkında fikrimizi beyan ettik. Tarımsal ve kırsal kalkınma projeleri için başkana yetki verdik. Emniyet müdürlüğü için hizmet alanı belirledik ve kentsel dönüşüm konulu maddeleri karara bağladık" ifadelerini kullandı.