Büyükkılıç, Türkiye'nin en büyüğünü anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Beyaz TV'de yayınlanan Uyan Türkiyem programına canlı yayın bağlantısı ile katılarak vizyon projesi hakkında bilgi verdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Büyükkılıç, Türkiye'nin en büyüğünü anlattı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Beyaz TV’de yayınlanan Uyan Türkiyem programına Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde canlı yayın bağlantısı ile katılarak vizyon projesi hakkında bilgi verdi. 

Büyükkılıç, Millet Bahçesi'nin Türkiye'nin en büyük bahçelerinden biri olduğunu bahsetti. Kayseri'nin turizm, sanayi, ticaret merkezi olduğundan ve Kültepe'de 7 bin yıllık müze çalışmalarını ve ulaşım ağından ve yaptıkları projeleri anlattı. 

Dr. Memduh Büyükkılıç, X sosyal medya hesabında "Bu güzel cumartesi sabahında Erciyes Dağı'nın muhteşem görüntüsü eşliğinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nden katıldığımız Beyaz TV canlı yayınında vatandaşlarımızın huzur ve konforu için şehrimizde yaptığımız hizmetlerden bazılarını anlattık."

Büyükkılıç röportaında: "1 milyon 260 bin metre kare. Türkiye’nin en büyüklerinden birisi. 1 milyon 260 bin metre karenin 1 milyonu sadece yeşil alandan ibaret. Kayseri adeta açık hava müzesi niteliğinde. Bu açıdan da turizm odaklı çalışmalarda da yer almasını önemsiyoruz. Ticaretin merkezi, sanayinin merkezi. Ticaret denilince son yapılan kazılarda 7 bin yıl öncesine giden Kültepe Kaniş Karum dediğimiz bölgeden çıkan tabletlerle hem ticaret hem sosyal içerikli  sözleşmelerden anlaşmalardan ya da olaylardan söz ediliyor. Bunu da müzeleştirmek için yer altında 3500 metre kare büyüklüğünde bir müze yapmak suretiyle onu da müzeleştiriyoruz ve hayata geçiriyoruz. Artık herkes birbiriyle yarışıyor bizde UNESCO’nun gastronomi konusunda ulusal bazda kreatif şehirler listesine girdik. Bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gastronomi merkezini de zaten bu amaç içerisinde hayata geçiriyoruz. Kayseri büyük şehir olarak 1.5 milyon nüfusu olan 100 binde misafiri olan bir şehir. Buranın ulaşım ağı çok önemli. Şehiri kilitlememe anlamında hem ortamları,pozisyonları değişikleri bölgelere yaymak hem de ulaşım ağını artırmak ve sağlamak şehiri doğudan batıya sağlayan tramvay hattımıza yeni eklentiler yaptık. Bunlardan birisi Talas Bölgemize olan  hattımız ki üniversitelerin yoğun olduğu  olan Kayseri büyük şehirlerin konforunu taşıyan büyükşehirin sıkıntısını yaşatmayan bir şehir. Havaalanı, terminal binamız bitti açılışa hazır. Balon turizmini gündeme getirdik. Fosiller 7.5 milyon yıl önce yaşamış fosiller, gergedanlar filler, zürefalar vs tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi güvenen, seven, seçen hemşirelerimize layık olma hayırseverliğiyle bu güzel insanların hizmetkarı olma yönünde gayret gösteriyoruz."