Büyükkılıç'tan dikkat çeken TOMTAŞ açıklaması…

Türkiye'nin ilk uçak fabrikası olan Tayyare ve Motor Türk A.Ş. (TOMTAŞ) bir asır sonra yeniden çalışmalarına başlarken, TOMTAŞ'ta yaşanan gelişmeleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Olay mikrofonlarına anlattı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç'tan dikkat çeken TOMTAŞ açıklaması…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan Tayyare ve Motor Türk A.Ş. (TOMTAŞ), cumhuriyetin ilanından 3 yıl sonra açılmış ancak  ilerleyen yıllarda, uçak üretimi sonlandırılarak, Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'na dönüştürülmüştü. Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan TOMTAŞ'ın adını yaşatmak üzere kurulacak TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ’nin "Ortak Girişim Sözleşmesi" Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın Millî Savunma Bakanı olduğu dönemde, katıldığı törenle, imzalandı. Törende konuşan Akar’ın talebi üzerine Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayında, 12. Hava Üssü’ne yakın bir bölgede yaklaşık 600 bin metrekarelik bir alanın tahsis etti.

Büyükkılıç'tan dikkat çeken TOMTAŞ açıklaması…

Olay Türk TV’de yayımlanan Sansürsüz Programına katılarak, Gazeteciler Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir asır sonra yeniden çalışmalarına başlayan TOMTAŞ ile ilgili soruları da yanıtladı. TOMTAŞ’ın yarım kalan bir hayali canlandırmak amacıyla yeniden kurulan özel bir şirket olduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Burayla ilgili planlama talepleri geldiğinde belediye olarak 5000’liğini (plan tadilatını) yapmak suretiyle gerekli çalışmalar yapıldı. Tarım Bakanlığı ile ilgili boyutlarıyla ilgili arkadaşlar gerekli takibi yaparak, hızlandırdı. Ben yönetimde değilim, konuların detayını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla şirketin çalışmaları devam ediyor. Yatırımları devam ediyor, sipariş ettiği makineler var. Duyduğuma göre Mimarsinan organizede çalışmalarına başlamışlar. Hatta siparişler almışlar. Organize sanayindeki bu işle ilgili akredite olmuş diğer kuruluşları işin içine dahil etmek suretiyle hizmet satın alıyor. İleri Teknoloji, Aspilsan ile yaptığı çalışmalar var. Herkes bir ucundan tuttu. Sonuç itibarıyla havacılıkla ilgili Kayseri’mizi daha özlenen boyuta getirmek için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca A 400 M’le ilgili retrofit çalışmalar ve bakımıyla ilgili çalışmalar, Türkiye’mizde hem fiyatın uygun olması hem de kısa sürede yapılıyor olması nedeniyle tercih ediliyor. Airbus'larla ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah, üniversitesiyle, temel atılan lisemizin de hayata geçmesiyle, hepsi adeta bir araya gelecek, Kayserimize bir zenginlik katacak. Ben iyi yolda diye biliyorum” diye konuştu. 
Gazeteci Osman Çiftçi’nin yeni hizmet alanıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Büyükkılıç, “Biz üzerimize düşeni yaptık. Hem 5 binlik hem binlik planlarını yapmış olduk. O arazi planladı. Süreç devam ediyor” dedi.