Büyükkılıç'tan dikkat çeken aşı çıkışı: Aşıda sakınca hissetse İsrail bulaşmaz!

Koronavirüsü yenen ve vatandaşlara aşı olmaları gerektiği yönde çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'tan dikkat çeken aşı açıklaması.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç'tan dikkat çeken aşı çıkışı: Aşıda sakınca hissetse İsrail bulaşmaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Koronavirüsü yenerek, mesaisine başladı. 7 Nisan’da sosyal medya hesabından testinin pozitif çıktığını duyuran Büyükkılıç,  “Belediyelerde Gıda Bankacılığı" toplantısına video konferansla katılarak, kaldığı yerden işe koyuldu. Diğer yandan aşı konusunda da kamuoyuna çağrıda bulunan Büyükkılıç, kendisinin de aşı olduğunu belirterek, “Ben şunu gözlemliyorum, en azından aşı boyutuyla vakaların ağır değil de bir miktar daha hafif seyretmesine vesile oluyor” dedi. Normalleşme sürecine giren İsrail örneği ile de dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Şimdi aşı konusunda eğer bir sakınca hissetse canının kıymetini, malının kıymetini çok iyi bilen İsrail herhalde bulaşmaz. Bu açıdan aşı konusunda tereddüt oluşturmak ya da sosyal medya üzerinden spekülasyon oluşturmak değil,  doktorlarımıza güvenerek onların önerileri doğrultusunda tavsiyelerine uymak yakışır bizlere.” şeklinde konuştu.


Koronavirüs ve tedavi süreci hakkında bilgi vermek ve aynı zamanda aşı konusunda vatandaşları uyarmak için katıldığı TV programında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, sağlık çalışanlarının yükünü azaltmak gerektiğini de söyledi.  
“SAKINCA HİSSETSE CANININ KIYMETİNİ, MALININ KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLEN İSRAİL HERHALDE BULAŞMAZ”
Büyükkılıç, “Ben, eşim ve doktor oğlum da aşılarımızı olduk. Hem de iki dozunu da olduk. Ben şunu gözlemliyorum en azından aşı boyutuyla vakaların ağır değil de bir miktar daha hafif seyretmesine vesile oluyor. Elbette koruyucu boyutu ile ilgili bir miktar tartışma söz konusu. Yüzde 80 diyen var, 90 diyen var, 60 diyen, 70 diyen var. Önemli olan yüzdesinden çok bunun dediğim gibi aşının biran evvel yapılıp, bağışıklık sisteminin oluşturulması toplumda.  Sonuç itibariyle normal koşullara dönecek boyuta gelinmesi. İngiltere’yi okudum normalleşme sürecine girmiş. Başka ülkeleri okuyorsunuz normalleşme sürecine girmiş İsrail gibi. Şimdi aşı konusunda eğer bir sakınca hissetse canının kıymetini, malının kıymetini çok iyi bilen İsrail herhalde bulaşmaz.
Bu açıdan aşı konusunda tereddüt oluşturmak ya da sosyal medya üzerinden spekülasyon oluşturmak değil, doktorlarımıza güvenerek onların önerileri doğrultusunda tavsiyelerine uymak yakışır bizlere. Biz öncelikle her şeyden önce devletimize, bize hizmet edenlere güveneceğiz” dedi.
“SİZİN YÜKÜNÜZ YETMİYORMUŞ GİBİ BİR DE BİZLER YÜK OLDUK”
Diğer yandan Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi İlhami Çelik’e de teşekkür eden Büyükkılıç, “Hizmet edenlerin yükünü arttırmayacağız. Ben gerçekten Başhekimimiz İlhami beye özellikle teşekkür ediyorum. O gün orda dedim ki, eşimi taburcu etmeye gittiğimde doktor bey sizin yükünüz yetmiyormuş gibi bir de bizler yük olduk dedim. Hakikaten sağlık çalışanlarımızı seviyorsak, bizim sağlık çalışanlarımızın  yükünü arttırmamak lazım. Hepimizin dikkat etmesi, önerilere uyması, zorluk çıkarmamak lazım. Onlar bizim kötülüğümüzü isteyecek insanlar değil, bizim için çırpınıyorlar” ifadelerini kullandı.