Büyükkılıç'tan deprem açıklaması! Kayseri'deki o binalara dikkat çekti

Kayseri kamuoyunda, kentte yaşanılebilecek depremlerin büyüklüğne ilişkin tartışmalar sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'tan önemli açıklamalar geldi. Başkan Büyükkılıç açıklamasında, 2000 yılı sonrası yapılan binalara dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Büyükkılıç'tan deprem açıklaması! Kayseri'deki o binalara dikkat çekti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem uzmanlarını karşı karşıya getiren Kayseri’deki deprem konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, da konuştu. Başkan Büykkılıç, depreme hazırlık noktasında bilim insanları ile gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek, “Önümüze bakıyoruz, işimize bakıyoruz. Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkıyoruz. Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey yok” dedi.

Yaptığı açıklama 2000 yılı sonrası yapılan binalara dikkat çeken Büyükkılıç, “6 Şubat depremleri sonrası Kayseri’mizde özellikle 2000 yılı sonrası yapılan yapılarla ilgili deprem yönetmenliğine uygun olarak yapılmış olmalarından dolayı ciddi manada sıkıntı olmaması bizi rahatlatıyor ama bu rahatlık bizi rehavete sürüklemez.” ifadelerini kullandı. 

Büyükkılıç'tan deprem açıklaması! 2000 yılı sonrası yapılan binalara dikkat çekti

‘Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkıyoruz’

Büyükkılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü;  “Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, MTA ile Çevre, Şehircilik Bakanlığımız ile bilim adamlarıyla birlikte gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Önümüze bakıyoruz, işimize bakıyoruz. Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkıyoruz. Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey de yok diye buradan değerlendirme yapıyoruz” 

Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi’nde geçmiş yıllarda yapmış oldukları Deprem Araştırma Laboratuvarı sayesinde de yüzlerce makale yazıldığını ve onlarca doktora yapan öğrenci ve öğretim üyelerinin yetiştiğini hatırlattı.

Büyükkılıç'tan deprem açıklaması! 2000 yılı sonrası yapılan binalara dikkat çekti