Büyükkılıç Kayseri'nin neden birlikten çekildiğini açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinden çekiliyor. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Büyükkılıç, çekilme kararının gerekçesini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Büyükkılıç Kayseri'nin neden birlikten çekildiğini açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında toplandı. 52 asıl 35 ek gündem maddesinin ele alındığı meclis toplantısında kararların büyük çoğunluğu oy birliği ile alınırken, ilk gündem maddesine CHP ve İYİ Partili üyeler ret oyu verdi. Anbar Mahallesi’nde imar planında cami olarak görülen, mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanın akaryakıt istasyonuna çevrilmesine, cami alanının parkın içine alınmasına CHP ve İYİ Partili üyeler sosyal donatı alanlarının azaltıldığı gerekçesiyle karşı çıktı. 

Büyükkılıç Kayseri'nin neden birlikten çekildiğini açıkladı

Faydasını görmedik!

Büyükşehir Belediyesi’nin gündemindeki bir diğer konu ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinden çekilmesi maddesiydi. Kamuoyunda Birliğin yönetiminin CHP’li Belediyeye geçtiği için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin birlikten çıkma kararı aldığı iddialarına neden olan gelişmeyle ilgili olarak açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, çekilme kararının iddialarla ilgisi olmadığını birliğe üye olmanın faydasını görmedikleri ve gereksiz aidat ödememek için çıktıklarını dile getirdi. Buna karşılık CHP’li Meclis Üyesi Özgür Özer, çıkmak yerine faydalanmaya çalışsak diyerek, birlikten ayrılma kararına karşı çıktıklarını ifade etti. 

Yapılan görüşmelerin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinden çekilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.