Büyükkılıç, 'Kamuoyundan sıkıntı duymadık' dedi ama Kayseri 4. oldu! Dikkat çeken artış!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir süre önce yurt tartışmaları ile ilgili olarak 'Hiçbir zaman kamuoyunda ev kiraları ya da başka konularda sıkıntı duymadık' ifadelerini kullandı. Büyükkılıç'ın bu sözleri tartışmaları beraberinde getirirken gözler Kayseri'deki kira artış oranlarına çevrildi.

Büyükkılıç, 'Kamuoyundan sıkıntı duymadık' dedi ama Kayseri 4. oldu! Dikkat çeken artış!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, "Hiçbir zaman kamuoyunda ev kiraları ya da başka konularda sıkıntı duymadık" açıklamasının ardından, ortaya çıkan rakamlar ise dikkat çekici. Kayseri’de son bir yılda kiralık konutlarda fiyat artış oranı yüzde 54,3. Kent  bu artış oranı ile Türkiye’de 81 il arasında en fazla artışın olduğu 4. il konumunda.
KAYSERİ EN FAZLA KİRA ARTIŞININ YAŞANDIĞI 4. İL OLDU
Sahibinden.com’un emlak verilerine göre Ağustos ayında kiralık konutlarda yıllık artış oranı Kayseri’de yüzde 54,3 olarak ifade edildi. En çok kira artışının yaşandığı iller arasında Kayseri 4’üncü sırada yer aldı. İller sıralamasında kiralarda yüzde 90.6 artış oranıyla  Muş ilk sırada yer alırken, bu şehri yüzde 63.6 ile Mersin, yüzde 54,5 ile Diyarbakır, yüzde 54,3 ile Kayseri ve yüzde 54,1 ile de Afyonkarahisar takip etti.
Diğer yandan satılık konutlardaki bir yıllık artış oranı ise Kayseri’de yüzde 29.4 oldu.