Büyük yıkım başladı! Ölümle dans

Kayseri'de 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar gören binalar, kontrollü şekilde yıkılmaya devam ediyor. Kayseri'de de yıkımdan gelen bir görüntü ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyük yıkım başladı! Ölümle dans
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçlerinde Kayseri’nin de yer aldığı 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde 11 il etkilenmiş ve depremden ağır hasar gören binalar olmuştu. İlerleyen zamanlarda  ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören ve mühürlenen binalar boşaltılarak yıkılmaya başlanmıştı. 

Kayseri’de ilk neresi yıkıldı?

İlk olarak Gevher Nesibe Mahallesi Gür Sokak'ta bulunan ve altında optik, eczane, çiçekçi gibi dükkanların bulunduğu 12 katlı bina iş makinesiyle yıkılmıştı. Sonraki süreçlerde yine depremde ağır hasar gören binaların yıkımına devam edildi. Sivas caddesindeki Sema Apartmanı, yapılan incelemeler sonucunda ağır hasarlı olarak belirlenmiş, Ferda Apartmanı ise orta hasar kaydı almıştı. Aynı temel üzerinde yer alması nedeniyle, Ferda Apartmanı’nın da yıkılmasına karar verilmişti. 

İnşaatta dikkat çeken görüntü!

Depremin izlerini silme çalışmaları kapsamında, hasar gören diğer binaların yıkımları da süratle devam ediyor. Şimdilerde, Sivas Caddesi üzerinde yer alan Sema ve Ferda apartmanlarının yıkımına başlandı. Ancak, yıkım sürecine ilişkin haber merkezimize gelen görüntüler dikkat çekti. 

Görüntülerde, inşaatta çalışan iki işçinin halatla önlem aldığı görülürken, bir işçinin ise güvenlik önlemi almadan can güvenliğini hiçe sayarak kask takmadan, halatla kendini bağlamadan balkona çıktığı görülüyor. Bu görüntüler vatandaşlar tarafından da eleştirilere neden oldu. Haber merkezimize ulaşan vatandaşlardan inşatta canlarını hiçe sayarak çalışan işçiler için ‘Adeta ölümle dans ediyorlar. Neden güvenlik önlemi almıyorlar?’ ifadelerini kullandı.