Büyük şok yaşadılar! Yüzlerce kooperatif üyesinin tapusuna şerh konuldu

Talas'ta bulunan Bilge Kağan Yapı Kooperatifi üyesi yaklaşık 500 vatandaş 2013 yılında kooperatife üye olduktan sonra borçlarını ödeyerek tapularını almasının ardından kooperatif ile ilişiğini kesti. Ancak yıllar sonra şok yaşatan bir gelişme yaşandı...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyük şok yaşadılar! Yüzlerce kooperatif üyesinin tapusuna şerh konuldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas'ta bulunan Bilge Kağan Yapı Kooperatifi üyesi yaklaşık 500 vatandaş 2013 yılında kooperatife üye olduktan sonra borçlarını ödeyerek tapularını almasının ardından kooperatif ile ilişiğini kesti. Aradan geçen 8 yılın ardından tapularına şerh konulduğunu öğrendiklerini söyleyen kooperatif üyesi Mehmet Garan, kooperatifin kendisini borçlu olarak gösterdiğini, kooperatif üyelerine ise 'pasif üye' olarak üyelikten düşürülerek borç dilekçesi çıkarıldığını kaydetti. Mehmet Garan "Paramızla rezil olduk olmayan evlerimizi bize tekrardan satmaya çalışıyorlar devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" dedi.
Garan: "Bilge Kağan Yapı Kooperatif'nin 2013 yılından beri üyesiydim ama 2013 yılında kooperatife olan borcumuzu ödemek için kredi çektikten sonra bizleri üyelikten düşürdüler. Üyeliğimiz     olmadığı için biz bankaya borcumuzu ödüyoruz haliyle. Ama maalesef ki Bilge Kağan Yapı Kooperatif zamanla 'borçluyum' vs gibi sebeplerden dolayı iflas ettiğini göstermiş . Bizim de tapularımıza şerh konulmuş. 8 yılın ardından bize 'pasif üyesiniz' diye borç dilekçesi çıkarıyorlar. Bize 8 trilyon, 16 trilyon ve 36 trilyona kadar borç çıktığını söylüyorlar. Alacaklı kişiler için taşeron firmalar diyorlar. Yani tanımadığımız kişilerden bahsediyorlar belkide kendi çalışanları detayını bilmiyoruz. Araştırmaya çalışıyoruz ama karşımızda kimseyi bulamıyoruz. Devlet büyüklerimizden bu durumun araştırılmasını bizim gibi insanların mağdur olmaması için gerekenin yapılmasını istiyoruz. Paramızla rezil olduk olmayan evlerimizi bize tekrardan satmaya çalışıyorlar" diye konuştu.
Bir başka mağdur Hacı Sayın ise E-Devlet'ten tapularına şerh konulduğunu öğrendiklerini söyleyerek, "Tapularımızın üzerinde şerh olduğunu E-Devlet üzerinden gördük. Bu şerherin kaldırılmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizin yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu
Mağdur İsmail Yıldırım yaklaşık 500 kişinin bu şekilde mağdur olduğunudile getirerek, "Bizim bildiğimiz kadarıyla 8-9 blok hep aynı durumdayız ortalama 500 vatandaşımız mağdur durumda. 500 kişinin tapusuna şerh konuldu. Devlet büyüklerimizden yardımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.