Büyük gün yarın: Açıklanacak

Milyonların merakla beklediği asgari ücretin yarın açıklanması mı bekleniyor? Asgari ücret ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Büyük gün yarın: Açıklanacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesi yönelik süreç sürüyor. 

İlk toplantısını 11 Aralık Pazartesi, ikinci toplantısını ise 18 Aralık Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapan Asgari Ücret Komisyonu’nda, taraflar görüşmelerini sürdürüyor.

Asgari ücret zammı için kritik viraja girilirken milyonlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ne zaman toplanacağını merak ederken, gözler çarşamba günü gerçekleştirilmesi beklenen Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantısının ardından yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor. 

Asgari ücret zammı için gözler 27 Aralık’ta yapılacak olan Kabine toplantısına çevrildi. Normalde bugün gerçekleştirilmesi planlanan Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yoğun programı dolayısıyla çarşamba günü yapılacağı konuşuluyor. Toplantı sonrası ise kameralar karşısına geçecek olan Erdoğan’ın milyonların maaş zammını açıklaması bekleniyor. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

Mevcut asgari ücret 11.402 TL. Konuşulan rakamlara göre eğer zam yüzde 40 olursa asgari ücret 15 bin 963 TL, yüzde 45 olursa 16 bin 533 TL, yüzde 50 olursa 17 bin 103 TL olacak.