Burası Kayseri! İşte vatandaşın hali…

Kayseri'de vatandaşlar eksi 4 derecede ucuz elma alabilmek için uzun süre kuyrukta bekledi. Metrelerce uzunluktaki elma kuyruğu vatandaşın ekonomik tablosunu da gözler önüne serdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Burası Kayseri! İşte vatandaşın hali…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı İldem Mahallesi'nde ortaya çıkan tablo düşündürdü. Vatandaşlar markette kilosu 5 lirayı aşan elmanın bir esnaf tarafından 2.5 liraya satıldığını öğrenince, sabahın erken saatlerinde soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da kuyrukta elma alabilmek için uzun süre soğuk havada bekleyen vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlar yaşadıkları ekonomik sıkıntıları gözler önüne serdi ve markette elmanın pahalı olduğuna dikkat çekerek, ucuz elma alabilmek için kuyrukta uzun süredir  beklediklerini ifade etti. Ortaya çıkan bu görüntüler ise “işte vatandaşın hali” dedirtti.
CHP MİLLETVEKİLİ ARIK KUYRUKTAKİ VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Arık da eksi 4 derece soğukta kuyrukta uzun süre ucuz elma alabilmek için bekleyen vatandaşlarla görüştü. Hükümete tepki gösteren Milletvekili Arık, “AKP iktidarının 18 yılın sonunda Türkiye'de insanları ucuz ekmek, ucuz sebze meyve kuyruklarına mahkum etti” dedi. Arık, “Vatandaş  eksi 4 derecede saatlerce ucuz elma kuyruğunda bekliyor. Çare halka ucuz sebze meyve temin eden esnafı cezalandırmak değil, çare halkımızın alım gücünü artırmaktır. Vatandaş hava eksi 4 derece ve evine meyve sebze götürmek istiyor. Markette kilosu 5 lira olan elmayı 2-2,5 liradan almak için kuyrukta bekliyor. Sakın bu esnafın hizmetini de engellemeyin. Bırakın vatandaş evine sebze meyve götürebilsin” ifadelerini kullandı.