BURASI BENİM BABAMIN ŞİRKETİ DEĞİL

BURASI BENİM BABAMIN ŞİRKETİ DEĞİL
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, holdingin mali yapısı, isim değişikliği gibi konularda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Holdingin isminin değişeceğini ifade eden Ertekin, isminde hazır olduğunu söyledi. Holdingde 309 milyon dolarlık iyileşmenin olduğunu ifade eden Ertekin, “Burası benim malım olsaydı, ben bu kadar çalışmazdım” sözleri ile de dikkat çekti.

Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri’de yayın yapan yerel TV ve radyoların ortak yayınında konuştu. Holdingin durumu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ertekin, “67 bin ailenin istifade ettiği Boydak Holding’de ne olduğunu bilmek herkesin hakkı. 2018’in birinci yarıyılını 4.63 milyar TL ile kapatmıştık. 2019’un birinci yarıyılını 5.62 milyar TL ile kapattık. Büyüme birinci yarıyıl yüzde 21.38 olarak gerçekleşti. 2019 yıl sonu hedefimiz 11.15 milyar TL. Hedefimizin gerçekleşme oranı ise yüzde 50.40’tır. TMSF olarak Boydak Holdingi aldığım gün ile bu güne kadar borçlarımızda ve mevduatımızda ne durumdayız? 18.08.2016 tarihinde banka kredileri için 383 milyon dolar borcumuz varmış. Bu gün 119 milyon dolar. Devraldığımız mevduat 159 milyon dolar imiş. Bu gün mevduat 204 milyon dolar. 45 milyon dolarlık bir artış var. 309 milyon dolarlık bir iyileşme var" dedi.

“HOLDİNG KAYNAKLARINI HAR VURUP, HARMAN SAVURUYORLAR” İDDİALARINA YANIT
Ertekin, holdingin eski yöneticilerinden Mustafa Boydak’ın, “Holding kaynaklarını har vurup, harman savuruyorlar” yönündeki eleştirilerine yanıt verdi. Ertekin, holdingi basiretli tüccar gibi yönettiklerini belirterek, “Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Burası benim malım olsaydı, ben bu kadar çalışmazdım. Buranın bir emanet olduğunu bilerek yönetmeye çalışıyoruz. Sataşanlar laf atanlar oluyor bunların hiç birinden etkilenmiyoruz” dedi.
Holdingde göreve geldiği günden bugüne görevini hakkıyla yapmaya çalıştığını belirten Ertekin, “O kadar rahatım ki hesap veremeyeceğim bir şey yok” dedi. “Burası benim babamın şirketi değil” diyen Ertekin, “Ben bir yapının görevlendirdiği CEO’yum. Ben icraatın başıyım, ama kararları tek başıma almıyorum. Örneğin Kayserispor’a yardım yapılacaksa TMSF Başkanına gidip diyoruz ki, basiretli tacir olarak bunu yaptık, şu kadar ciro yaptık, ama Kayseri şehrine olan borcumuz da var.” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİSPOR GALİP GELDİĞİNDE ÜRETİM ARTIYOR”
Holdingin şehrin değerlerine destek vermesi kadar doğal bir şeyin olmadığını belirten Ertekin, “13 bin çalışanım var. Kayserispor galip geldiğinde benim Pazartesi günü üretimim artıyor. Bu topraklardan çıkan şirket olarak Kayserisspor’u, kadın basketbolunu destekleme konusunda bizim borcumuz var bu topraklara. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bunun yanında hastanelere, yurtlara, emniyetimize destek veriyoruz. Kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu görevlerimden bir tanesi. Birisi geliyor, 3 verdim, sana 2 verdim, al sana 1 verdim gibi bir durum yok. Bunların hepsi bir plan dahilinde yapılıyor. Yardımlar için de bütçemiz var. Bunlar bütçeyle, karlılıkla doğru orantılı işler. Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Burası benim malım olsaydı ben bu kadar çalışmazdım. Bunu da söylemek istiyorum” dedi.
“BOYDAK HOLDİNG’İN İSMİ DEĞİŞİYOR, SADECE BİR HARF SORUNU VAR”
Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, holdingin isminin değişeceğini de söyledi. Ertekin, “İlgili makamlarla görüşüldü, isim değişecek. Ne olacağını konuşuyoruz. Ufak bir problem var, harf değişikliği benzerliği bu da aşıldıktan sonra hızlı şekilde değişecek” diye konuştu.
“AİLE İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR İSMİ KULLANMAK İSTEMİYORUZ…”
Holdingin isminin önümüzdeki günlerde değişeceğini dile getiren Ertekin, “TMSF Başkanımızın kendi ağzından da bu açıkladı. İsminin ne olacağını konuşuyoruz. Ufak bir problem var, benzerlik var. Harf değişikliği olacak, bir benzerliği var. Hızlı bir şekilde değiştireceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Daha fazla üretip, satacağız. TMSF Başkanımız ‘aile ile özdeşleşmiş bir ismi kullanmak istemiyoruz, holdingin ismini değişeceğiz’ dedi. Şirket bünyesinde markalar kalacak. İsimlerinde değişiklik olmayacak. Holding bünyesindeki markalar İstikbal vs. aynen devam edecek, onlarda değişim olmayacak. Markaların tamamı mevcut ticari olarak bilinen, piyasada yer etmiş markalar ile şirketler devam edecek" ifadesinde bulundu.
“DELİKANLI ADAM”
Ertekin, MHP Milletvekili Baki Ersoy ile ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ertekin, “Kayseri'de en büyük kazanımlardan biri. Burada tanıdım kendisini ve çok sevdim. Göründüğü gibi mert, delikanlı adam. Allah herkese o karakteri nasip etsin.” ifadelerini kullandı. Haber: Cafer ZENGİN