Bünyan'da Halı Dokuyan Kadın yine taşınıyor!

Bünyan'ın simgelerinden Halı Dokuyan Kadın, bir kez daha yer değiştiriyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Bünyan'da Halı Dokuyan Kadın yine taşınıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bünyan Halısı gibi  uzun yıllar ilçenin meydanında sergilenen Halı Dokuyan Kadın heykeli de Bünyan'ın simgeleri arasında yer aldı. Meydandaki heykel daha geniş kitleler tarafından görülmesi amacıyla, önceki dönem Belediye Başkanı Özkan Altun tarafından ilçe meydanından kaldırılarak, ilçenin girişine yerleştirilmişti. 2021 yılında konuyla ilgili açıklama yapan Altun, "Bünyanımızla özdeşleşen, güzel ilçemizi temsil eden en önemli simgelerden halı dokuyan kadın ve gilaburu motifini, ilçemize gelen ve Anayolu yolunu kullanan herkesin görebilmesi için ilçemizin girişine yapıyoruz. Çalışmalarımızın Bünyan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuşmuştu.

Bünyan'da Halı Dokuyan Kadın yine taşınıyor!

Halı Dokuyan Kadın bir kez daha yer değiştiriyor. İlçenin girişine, yeni bir çevre düzenlemesi ile konumlandırılacak Halı Dokuyan Kadın heykelinin çevresiyle birlikte bir cazibe merkezi olması ve oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, ‘Bölgede çevre düzenlemesi yaparak alanı güzelleştireceğiz. Hemşehrilerimiz ve ziyaretçilerimiz bu alanda gönül rahatlığı ile resim çekilebilecek. Trafiğin ortasında hemşehrilerimiz ve evlatlarımız için tehlike oluşması durumunu ortadan kaldıracağız. Aynı zamanda yeni konumu ile yeşil Bünyan'ımızın eşsiz manzarısının keyifle seyredilebileceği bir alan oluşturacağız" dedi.