Bünyan bunu konuşuyor: MHP adayı kim olacak?

31 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimlerde MHP'nin 4 ilçede adayları belli olmuştu. İlçelerin arasında Bünyan'ın yer almaması dikkat çekerken açıklama gelmiş ve adayın ilerleyen günlerde netlik kazanacağı ifade edilmişti. Peki MHP Bünyan'da gösterecek? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bünyan bunu konuşuyor: MHP adayı kim olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Bünyan’da bu kez MHP’nin aday gösterilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Önceki seçimde Sarıoğlan, Özvatan Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde aday gösteren MHP, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde merkez ilçe taleplerini gündeme getirmiş fakat bir yanıt bulamamıştı. MHP’nin merkez ilçe talebi karşılık görmedi ama bir kırsal ilçe daha MHP’ye verildi. O ilçe ise Bünyan oldu. Bu kapsamda MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un geçtiğimiz günlerde yaptığı “Sevdamız Kayseri” paylaşımı dikkat çekmişti. 

'Bünyan ile ilgili sıkıntı yok'

Diğer yandan MHP geçtiğimiz günlerde adaylarını açıkladı. Kayseri’de 4 ilçeden aday çıkaran MHP’nin listesinde Bünyan yer almadı. Bünyan adayının açıklanmaması akıllara, “Bünyan AK Parti’de mi kaldı?” sorusunu getirdi. Soruya yanıt gecikmedi. Milletvekili Ersoy, Bünyan ile ilgili bir sıkıntı olmadığını Bünyan adayının ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade etti.

Peki MHP Bünyan’da kimi aday gösterecek?

Açıklamalar pes peşe yapılırken MHP’nin Bünyan’da kimi aday göstereceği de bir başka merak konusu oldu. Bünyan için adı geçen isimler ise şöyle; İlçenin eski Belediye Başkanı Mehmet Özmen, eski İlçe Başkanı Tevfik Düzen, Ülkü Ocakları eski Başkanı Aytaç Gezici ve Ülkü Ocakları Bölge eski Müfettişi Selahattin Metin.
MHP’de adayı netleştirmek için çalışmalar devam ediyor.