'Bugünkü mimarlar onu çizemez'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten Kayseri mahallesi paylaşımı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Bugünkü mimarlar onu çizemez'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vali Gökmen Çiçek'ten "Şehrin sesleri... Kayseri mahallesi" paylaşımı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kayseri Mahallesinde Marangoz olarak görev yapan Ali Usta'nın açıklamalarına yer verdi.

'Bugünkü mimarlar onu çizemez'

Ali Usta, "İlkokuldan bu yana bu mesleği icra ediyorum. 8 senedir Kayseri mahallesinin restorasyon işlerini yapıyoruz. Çok farklı üniteler gördük, çok tecrübelerimiz oldu. Burada ahşap ile neler yapılabileceğini daha iyi gördük. Burada yapılan imalatlarda detayların zenginliği, işçiliğin zenginliği çok farklı, tavanda yer alan ayrıntılar el işçiliği muazzam. Geçmiş zamanda inşa edilmiş bu yapıda o dönemin teknolojisine bakarsak bunu nasıl yapmışlar diyebiliyoruz. El işçiliği, zariflik teknoloji olmadan ince işçilik, bize anlatılanlar, dedelerimizden duyduğumuz, böyle bir inşaatı yapmak 3 sene 4 sene sürebiliyor. Bunları yapmak için bir şeyler hissetmek lazım durduk yere bunu keseyim, biçeyim demekle olmuyor illa bir şeyler hissetmek gerekiyor. Hissetmek ortaya farklı bir detay çıkarıyor, farklı bir iş çıkartıyor. ARGE çalışması, planlama, detay tam anlamıyla başyapıt. Bugünkü mimarlar onu çizemez. Kimileri tarihi kitaptan okur biz ahşaptan okuyabiliyoruz." dedi.

'Bugünkü mimarlar onu çizemez'