Buğdayı 10 TL'den arpayı 7.25 TL'den almıştı! TMO bakın kaçtan satıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi piyasalarda istikrarı korumak ve ilgili sektörlerin hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Eylül itibari ile hububat satışına başladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Buğdayı 10 TL'den arpayı 7.25 TL'den almıştı! TMO bakın kaçtan satıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi piyasalarda istikrarı korumak ve ilgili sektörlerin hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla hububat satışına başlandığını açıkladı. Hububat Tedarikçileri Derneği sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre Ofis, 12 Eylül itibari ile makarnalık buğdayı ton başına 11 bin 450 lira, ekmeklik buğdayı 10 bin 610 lira, arpayı ise 8 bin 320 liradan satışa çıkardı.

Ofisin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kuruluşumuz stoklarında bulunan ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale 12 Eylül 2024’ten itibaren kişi ve kuruluş ayrımı olmaksızın peşin bedel mukabili serbest satışa açılmıştır. Talepler stokların bulunduğu Başmüdürlüklerimize doğrudan yapılacaktır. Ödemeler peşin olarak nakit veya kredi kartı ile yapılabilecektir."

Diğer yandan TMO, 6 Haziran 2024’te makarnalık buğday alım fiyatını ton başına 10 bin lira, ekmeklik buğdayı 9 bin 250 lira ve arpa fiyatını 7 bin 250 lira açıklamıştı.

Buğdayı 10 TL'den arpayı 7.25 TL'den almıştı! TMO bakın kaçtan satıyor