'Bu villa aşkı nasıl bir şeymiş! Bazen ballı, bazen güneşli oluyor'

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi'nde Tarım Okulu arazisinin villa parseline dönüştürülmesine yönelik tartışmalar sürüyor.

'Bu villa aşkı nasıl bir şeymiş! Bazen ballı, bazen güneşli oluyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesince Güneşli Mahallesi'nde bulunan eski Tarım Okulu arazisinin 700 villa parseline dönüştürülmesi tartışmalaır beraberinde getirid. Muhalefetin karşı çıktığı imar değişikliği ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanırken, CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış da Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslendi. Ünalmış, “Değerli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, villa parseli aşkınızı anlayabiliyoruz ancak. Villa parseli aşkıyla yanıp tutuşan, villa parseli alacak dostlarınızı, yakınlarınızı başka yerlere yönlendirin. Villa parseli aşkıyla değil, garibanın, köylünün, çiftçinin istihdam edileceği, üretimin yapılacağı, ekonomiye değer katılacak projeler aşkıyla yapın” ifadelerini kullandı. 
“DAHA TALAS’TAKİ VİLLA PARSELLERİ GÜNDEMDEYKEN…”
Ünalmış, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki villa parseli aşkı nasıl bir şeymiş. Bazen ballı, bazen güneşli oluyor, ama hep yandaşa hizmet ediyor. Garibana, çiftçiye, köylüye oluyor olan. Gariban, köylü, çiftçi nasıl alsın villa parselini. Bu AKP milletvekillerinin dediği gibi ev ya da araba almak kadar kolay değil ki öyle değil mi?  Kayseri'de yaşayan her bireyin hakkı olan araziler, topraklar birilerine peşkeş çekiliyor, birileri parsayı topluyor. Nitekim, Talas'taki villa parsellerinin, AKP'ye ve belediyeye yakın isimler tarafından ihalesiz şekilde, çok uygun fiyatlara alındığı, aynı gün içerisinde de 3 kat fiyatına satış ilanına koyulduğu ortaya çıkmıştı. Daha Talas'taki villa parseli tartışması Kayseri'nin gündeminden düşmemişken, oradaki villa parselleri üzerindeki şaibeler, usulsüzlükler giderilmemişken, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma hala devam ederken, kamuoyunu tatmin edecek herhangi bir açıklama yapılmamışken, şimdi de Kocasinan Güneşli'de villa parseli tartışması başladı. Güneşli'deki halkın atalarının, okul olsun, tarım gelişsin diye bağışladığı araziler; önce eski AKP'li yöneticiye kullandırılmışken, şimdi de farklı bir "ad" altında başka yandaşlara "villa parseli" olarak hazırlanmakta. Yöre halkının itirazları hat safhada. Yöre halkı, derdinin dinlenilmesini, elindeki belgelerin incelenmesini istiyor ama nafile. İncelemeye, görüşmeye tahammül olmadığı, randevu verilmek istenilmediği, söyleniyor gelen haberlere göre. Gelin Güneşli Mahallesi'nin değerli halkının söylemlerini dikkate alın, taleplerine kulak verin. Güneşli Mahallesi'nin arazisi; köylünün, çiftçinin arazisi olarak kalsın... Orda araziler, ekilip biçilsin... Mahsuller, Kayseri ekonomisine değer katsın. Değerli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri;
Villa parseli aşkınızı (amacınızı) anlayabiliyoruz ancak villa parseli aşkıyla yanıp tutuşan, villa parseli alacak dostlarınızı, yakınlarınızı başka yerlere yönlendirin. Kayseri'nin başka yerlerinden villa parseli alsınlar...  Kazanç kapılarını başka yerde arasınlar... Güneşli arazilerinin birilerine kazanç kapısı olarak açılmasına izin vermeyin. Ne yaparsanız yapın villa parseli aşkıyla değil, garibanın, köylünün, çiftçinin istihdam edileceği, üretimin yapılacağı, ekonomiye değer katılacak projeler aşkıyla yapın.