Bu lezzeti mutlaka deneyin! İşte Kayseri Pehlisi

Kayseri'nin enfes lezzetlerinden Kayseri Pehlisi nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay haber merkezimizce hazırlanan Kayseri haber bülteninde.

Bu lezzeti mutlaka deneyin! İşte Kayseri Pehlisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri mantısı, yağlaması, pöç tandırı, nevzinesi, aside tatlısı ve daha sayamadığımız kadar birçok lezzetin adresi olarak biliniyor. Bu lezzetlerin yanına yine az bilinen ama lezzeti ile vazgeçilmeziniz olacak başka bir Kayseri yemeğini paylaşacağız. Hem pratik hem leziz o yemeğin adı: Kayseri Pehlisi…

İşte Kayseri Pehlisi için gerekli malzemeler: 
1 kilo pehlilik et (tüm kaburga ikiye bölünecek)
4 adet patlıcan 
6 adet yeşil sivri biber
4 adet domates
2 yemek kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Tuz
2 diş sarımsak

Bu lezzeti mutlaka deneyin! İşte Kayseri Pehlisi

Malzemeler hazır peki nasıl yapacağız?  İşte detaylar…
Koyunun kaburga kısmından alınan pehli eti, az bir yağ ile tencerede, etin arkası önü nar gibi kızarana dek pişirilip, taş tencerenin veya kalın bakır tencerenin alt kısmına döşüyoruz. Üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar (öncesinde patlıcan tuzlu su le yıkanır), patlıcanın üzerine ise biberler, sarımsak ve yine küp küp doğranmış domatesler konur. Tuzu ayarlanır. Salça ve kırmızı biberle yapılan salçalı sos yemeğin üzerine dökülerek ağzı örtülür. Hiç karıştırılmadan çok kısık ateşte yaklaşık 4-5 saat pişer. Piştikten sonra çanak ters çevrilir. Etler yemeğin üzerinde kalır. Sıcak servis yapılır. 
Tarif bizden yapması sizden. Afiyet olsun.