Bu kez deprem için değil, 'dolandırıcılar' için uyardı!

Deprem açıklamalarıyla tanınan Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, bu kez deprem açıklamasıyla değil önemli bir dolandırıcılık uyarısında bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Bu kez deprem için değil, 'dolandırıcılar' için uyardı!

Kayserili vatandaşların deprem açıklamalarıyla tanıdığı paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, kısa mesaj yöntemiyle profesyonelce hazırlanmış bir dolandırıcılık uyarısında bulundu. Başına gelen dolandırıcılık olayı hakkında açıklamada bulunan paleosismolog Demirtaş, mesaj olarak gelen ve HGS borcu olduğu belirtilen mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Demirtaş, dolandırıcılık uyarısı yaparak, HGS borcu iddiasıyla gelen sahte mesajlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. E-devlet üzerinden doğrulama yapmanın önemine dikkat çeken Demirtaş, "Bir an zayıf düşmek kolay, bu yüzden her zaman sorgulayın," diyerek dolandırıcılara karşı temkinli olunması gerektiğini ifade etti.

Bu kez deprem için değil, 'dolandırıcılar' için uyardı!

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  "Arkadaşlar !! Dolandırıcılıkta sınır tanımıyorlar. Bugün bana bu numaradan ve aşağıdaki linki veren mesaj geldi. TC ve Plakanızı girdikten sonra, Borç Ödeme sayfasına yönlendiriyor. HGS borcu 1596 TL çıkıyor. Sakın sonraki adımda kredi kartı bilgilerinden ödeme yapmayın. e-devletinize girerek, bu tür mesajların dolandırıcı olduklarını çok kolay anlayabiliyorsunuz.. İnsanın bir an zayıf bir anına gelebiliyor.. Bir sonraki adımda ödeme yaptıktan sonra olan oluyor. O açıdan bu tür mesajlarda sorgulayın ve çok dikkatli olun.."