'Bu işten sıkıldık'

'Bu işten sıkıldık'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYMOS Genel Kurulu yapıldı. Yeni Başkan Tuncay Sabuncu oldu. Genel Kurula MHP İl Başkanı baki Ersoy’un yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

 Kısa adı KAYMOS olan Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Yakup Deveci ile Tuncay Sabuncu’nun yarıştığı genel kurulu 4 oy farkla Sabuncu kazandı.

Diğer yandan genel kurula MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un yaptığı konuşma damgasını vurdu. Kayseri’de de bazı dengelerin değiştiğini dile getiren Ersoy, “Biz artık Ankara’ya gittiğimizde Kayserili işini bitir sözünü duymak istemiyoruz. Bu işten sıkıldık. Kayseri’ye üvey evlat muamelesi yapılmasından sıkıldık” dedi.  “Kayseri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar çıkardı” diyen Ersoy, “Bu durumun geri dönüşümüne bakıldığında, doğru dönmediği görülüyor” ifadelerini kullandı.

 Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği olağan genel kurulu Organize Sanayi Bölgesi konferansa salonunda yapıldı. Mevcut Başkan Yakup Deveci ve Tuncay Sabuncu’nun yarıştığı genel kurula, OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ile sanayiciler katıldı. Genel kurulda konuşan OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri’nin lokomotif sektörlerinden birisinin mobilya olduğunu dile getirerek, cari açık vermeyen sektörlerin başında mobilya sektörünün geldiğini söyledi. Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’de Afrin operasyonuna değindi ve “Başka vatanımız yok” diyerek birlik çağrısı yaptı.

“KAYSERİ’YE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMASINDAN SIKILDIK”

Genel Kurula katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy ise, 15 Temmuz hain darbe girişiminde sonra tabanda bir milli mutabakat oluşmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Kayseri’de de bazı dengelerin değiştiğini dile getiren Ersoy, “Biz artık Ankara’ya gittiğimizde Kayserili işini bitir sözünü duymak istemiyoruz. Kayseri’ye üvey evlat muamelesi yapılmasından sıkıldık.” dedi.

 “Kayseri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar çıkardı” diyen Ersoy, bu desteğin geri dönüşüne bakıldığı zaman doğru dönmediğinin görüldüğünü söyledi.

Genel kurulda konuşan adaylardan Yakup Deveci, Kayseri’de çadır fuarlarına alıştıklarını dile getirerek, mobilya sektörünü en iyi yere getirilmesi için birlik olunması gerektiğini söyledi.

Bir diğer aday Tuncay Sabuncu da yaptığı konuşmada,  göreve talip olduklarını ve ellerinden gelenin en iyi yapacaklarını vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından genel kurulda seçimlere geçildi. Oylama sonucunda mevcut Başkan Yakup Deveci 45 oy alırken, bir diğer aday Tuncay Sabuncu da 49 oy aldı. 1 oy da geçersiz sayıldı. Böylede 4 oy farkla KAYMOS’un yeni Başkanı Tuncay Sabuncu oldu. Sabuncu, seçim sonrası destek verenlere teşekkür ederek,” Sektörü hak ettiği yere getirmek için çalışacağız” dedi. Haber: Murat TELLİOĞLU