'Bu güzel ülkeyi mafyaya, çetelere, yağmacılara ve işbirlikçilerine yedirmeyeceğiz!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, ilkesiyle kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet'te yine bir araya geldik. Amacımız bu yıl 98'inci yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmaktır. Bu uğurda her birimiz mücadele ediyor ve ülkemizin geleceği için bu mücadelemizden de asla geri durmuyoruz' dedi. Özer, ayrıca iktidara da tepki göstererek, 'Meydanı AKP'nin adaletsizliğine terk etmeyeceğiz. AKP'nin umutsuzluk iklimine halkı teslim etmeyeceğiz. Bu güzel ülkemizi mafyaya, çetelere, yağmacılara ve işbirlikçilerine yedirmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

'Bu güzel ülkeyi mafyaya, çetelere, yağmacılara ve işbirlikçilerine yedirmeyeceğiz!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Yönetimi, ilçe yöneticileri, Milletvekili Çetin Arık ve partililer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunan CHP’liler adına basın açıklaması yapan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, iktidara yüklendi. “Hukuk tanımayan, rant fırsatçılığı yapan AKP zihniyeti Cumhuriyetin kazanımlarını yok saymak ve yok etmek için büyük çaba içerisinde” diyen Özer, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, ilkesiyle kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’te yine bir araya geldik. Amacımız bu yıl 98’inci yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmaktır. Bu uğurda her birimiz mücadele ediyor ve ülkemizin geleceği için bu mücadelemizden de asla geri durmuyoruz. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hukuk tanımayan, rant fırsatçılığı yapan AKP zihniyeti Cumhuriyetin kazanımlarını yok saymak ve yok etmek için büyük çaba içerisinde. Hukuksuzluğu, adaletsizliği, yasakları, yolsuzluğu, yoksulluğu ülkenin başından eksik etmeyen AKP, her alanda kurumları işlevsiz hale getirerek, büyük yaralar açmıştır. Ne yazık ki, hatalarından ders çıkarmayan AKP, her geçen gün daha büyük sorunları ülkenin başına bela etmiştir.Koltuk sevdası, ballı ve pudralı işler ile ülkenin kaynaklarını heba eden AKP,  son günlerde koltuğu kaybetme telaşı ile de vicdansızlıklarını artırma ve bu tabloyu yandaş medyası ile de meşru gösterme çabası içerisindedir.  AKP’nin bu iş bilmez, hukuk tanımaz, baskıcı, korku politikalarına ve beceriksiz yönetim anlayışına karşı ise her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi kadroları karşı durmuş ve kararlılıkla halka gerçekleri anlatmak için gayret göstermiş, mücadele etmiş ve etmeye de devam edecektir” şeklinde konuştu.
“MİLLET AÇKEN, YOKSULLUK İÇİNDE KIVRANIRKEN SARAYLARDA SEFA SÜRENLERE KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Meydanı AKP’nin adaletsizliğine terk etmeyeceğiz. AKP’nin umutsuzluk iklimine halkı teslim etmeyeceğiz” diyen Özer,  şunları söyledi: “Bu güzel ülkemizi mafyaya, çetelere, yağmacılara ve işbirlikçilerine yedirmeyeceğiz. AKP’nin sorumsuz ve beceriksiz yönetimini sandıkları gibi bu ülkenin kaderi ile bütünleştirmeyeceğiz. Çünkü bu yalan, talan düzeni ülkenin, vatandaşın kaderi olamaz. Bu yoksulluk, bu adaletsizlik vatandaşın kaderi olamaz. İşte bu yüzden ne yaparlarsa yapsınlar, asla hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz. Umutsuzluğu, korkuyu, baskıyı bu ülkenin kaderiymiş gibi göstermelerine asla izin vermeyeceğiz. CHP var oldukça bu ülkeyi hiçbir güç karanlığa sürükleyemeyecek. Sizler var oldukça birliğimize, beraberliğimize, değerlerimize, geleceğimize, Cumhuriyete kimse zarar veremeyecek. Evet, bu düzen böyle gitmez, gitmeyecek! Çünkü ülkenin geleceğini birilerinin makam, koltuk, saray sevdasına, tek adamlık aşkına, iki dudağı arasına teslim etmeyeceğiz. Millet açken, yoksulluk içinde kıvranırken saraylarda sefa sürenlere karşı durmaya devam edeceğiz. Milletin çocukları işsizken, umutsuzken saraya, saray şürekasına ve ortaklarına, ballı işlerine, ballı maaşlarına ve pudralı yaşamlarına sessiz kalmayacağız.
“AY SONUNU ZOR GETİREN EMEKLİLERİ, HER FIRSATTA ‘EVLERİ VAR, EVLERİNİN ÖNÜNDE ARABALARI VAR’ DENİLEREK DE, HOR GÖRÜLEN, ADETA ALAY EDİLEN ASGARİ ÜCRETLİ VATANDAŞLARIMIZI DA UNUTMADIK”
Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını halkın iktidarında çözeceklerini dile getiren Özer, “Her şeyin farkındayız unutmadık, unutmayacağız.Ülkenin ormanları, canları sorumsuzlar yüzünden cayır cayır yanarken, bu duruma kılıf arayanları, beceriksizliklerini hedef şaşırtarak, gizlemek, örtmek isteyenleri unutmadık, unutmayacağız…Üretimden el çektirilen, tarlasındaki traktörüne haciz getirilen, sözde değil, özde yerli ve milli olmak yerine ithal sevdası ile iktidar eliyle darbe üstüne darbe yiyen çiftçilerimizi unutmadık, unutmayacağız! Kepenk kapatan, siftah yapamayan, kaderine terk edilen toplumun bel kemiği esnafları da unutmadık. Yatırım yapmak isteyen ancak ülke kaynaklarını 5’li çetelere bağlayan, ülke ekonomisini güvensiz hale getiren, piyasaları altüst eden, Türk Lirasını değersizleştiren AKP yüzünden, yatırım yapamayan, endişe duyan iş adamlarımızı unutmadık. Hukuk tanımazlığın kılıfı bu ucube sistem, yani güven vermeyen bu tablo yüzünden ülkeden apar topar giden yatırımcıları da unutmadık.İşsiz vatandaşları, atanamayan öğretmenleri, gelecek kaygısı yaşayan üniversite öğrencilerini unutmadık…Ay sonunu zor getiren emeklileri, her fırsatta “evleri var, evlerinin önünde arabaları var” denilerek de, hor görülen, adeta alay edilen asgari ücretli vatandaşlarımızı da unutmadık.3600 ek gösterge sözü verilen ama iktidar tarafından unutulan memurları unutmadık. EYT’lileri unutmadık…Derdi olan, derman bekleyen, AKP tarafından yıllardır söz verilen ama unutulan, mağdur edilen hiç kimseyi unutmadık. Evet, halkın partisi olarak halkı hiçbir zaman unutmadık.Her fırsatta dertleri sıraladık, halk için mücadelede ön saflardaydık” dedi.
“SAVURGAN, SARAY SEVDALISI, LİYAKATSİZ, YANDAŞLARI KORUYAN VE DIŞA BAĞIMLI AKP’NİN BU DÜZENİ İLK SEÇİMDE SONA ERECEK”
Konuşmasında “Artık AKP için yolun sonu görünüyor. Geliyor, gelmekte olan” ifadelerini de kullanan Özer, şunları söyledi: “Hep birlikte halkın iktidarını kuracağız. Hak, hukuk, adalet diye haykıracağız. Hep birlikte her şey çok güzel olacak diyeceğiz.Motorları maviliklere süreceğiz.Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür… Yaşamak bir orman gibi kardeşçesine diyeceğiz.Toplumun tüm kesimlerinin AKP ile kaybettiklerini telafi edeceğiz. Savurgan, saray sevdalısı, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı AKP’nin bu düzeni ilk seçimde sona erecek. Geleceğimizi emperyalist politikalara teslim etmek isteyen bu kötü yönetime dur diyeceğiz. Halkın iktidarı ile hoşgörülü, ötekileştirmeyen, sevgiyi, huzuru hâkim kılan, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendiren ve adaleti yücelten bir anlayış gelecek. Halkın desteği ile o özlenen güzel günler yakın. İşte bu çerçevede bize büyük görevler düşüyor. ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir’ diyen bu ülkenin kurucu lideri, partimizin kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bıraktıkları, emanet ettikleri, bu değerli mirasa daha güçlü sahip çıkmalıyız. Köklerini Kuva-i Milliye’den alan kuruluşun ve kurtuluşun partisi, Türkiye'nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorumluluğu büyük.Cumhuriyet Bayramının coşkusunu, engellemek ve unutturmak isteyenlere karşı hep daha fazla yaşayacağız.’Milli bayramları olmayanın dini bayramları da olmaz’ diyerek, Milli Bayramlarımıza, bu bayramları destan yapan, yedi düvele hak ettiği cevabı veren vatan kahramanlarımıza daha çok sahip çıkacağız. Cumhuriyette hep buluşacağız. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlıktır. Cumhuriyet, emperyalizme, karanlığa başkaldırıdır. Cumhuriyet aydınlanmadır. Cumhuriyet çağdaşlaşmadır. Cumhuriyet fırsat eşitliğidir…. Cumhuriyet tek adamlığa karşıdır, çoğulculuktur, ortak akıldır. Cumhuriyet halktır, halktan güç almaktır. Cumhuriyet,  ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demektir. Cumhuriyet,  demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti demektir. Bu duygu ve düşüncelerle 98. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canlarını siper eden şehitlerimizi,  kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet.