Afrin şehidi eşinin anısına 'Aşk-ı Çeşme' yaptırdı

Afrin şehidi eşinin anısına 'Aşk-ı Çeşme' yaptırdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Zeytin Dalı Harekatı'nda 23 Ocak'ta şehit düşen ve 58 gün sonra naşına ulaşılan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın eşi Birgül Muratdağı , eşinin ve kendisinin adına çeşme yaptırdı. Çeşmenin açılışı Vali Süleyman Kamçı’nın yanı sıra kent protokolünün katılımıyla yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin  Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatının 4. gününde Şehit Düşen Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı , Emirgan  Parkı içerisine eşinin anısına çeşme yaptırdı.  Şehit Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı’nın “Aşk-I Çeşme” adını verdiği  çeşmenin açılışına Vali Süleyman Kamçı, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yılmaz Üçkan, Derneğin Kurucu Başkanı Mete Kurt ve eski Başkanı Ali Yavuz, MHP Kadın Kolları Başkanı Emine Özge Soysal, Ülkü Ocakları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ KAMÇI: “BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA DUALARIMIZI YOLLUYORUZ”

Burada konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Değerli eşi Birgül Hanım kendi imkanları ile bütçesi ile güzel bir çeşme yaptı. Şehitlerimizi unutmamız mümkün değil. Ama burada su içen herkes en azından ruhuna Fatiha diyecektir. Türk Milleti olarak hepimiz şehitlerimize çok hassasız. Türk Milleti ulvi değerli asil bir millet. O anlamda şehitlerin bu vatan için olduğunu herkes biliyor. Askerimiz polisimiz, jandarmamız şehit olmayı göze alıp gidiyor. Afrin’deki Silahlı kuvvetlerimizin çıkarmasından sonra Polis Özel Harekât’ta o bölgeye gitti. Ok şükür sağ salim geldiler. Onlara sorulduğunda yüzde yüzü gönüllü gitmek istedi. Oraya giden herkes ölümü şehitliği gaziliği göze alarak gidiyor. Onların karşısında ancak eğilinir. Bu insanlar için ancak dua edilir. Onlara hürmet duyulur. Birgül kızımıza sağlıklar diliyorum. Fedakar vefalı bir şehit eşi gibi davrandığı için teşekkür ediyorum. Onlar bize emanetler. Devlet emaneti gözüyle bakıyoruz. Kardeşimiz, bacımız kızımız onlar bizim ailemizden birisi diyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhuna dualarımızı yolluyoruz” dedi. Vali Kamçı’nın konuşmasının ardından çeşmenin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

“ŞEHİT EŞİMLE HİKAYEMİZ  DEVAM ETSİN İSTİYORUM”

Şehit eşi Birgül Muratdağı ise haber merkezimize   yaptığı açıklamada, “Aşkımızı yaşatan, Mehmet’in ve benim amel defterimiz kapanmasın istediğim için su gibi berrak bir şekilde kavuşmamıza nasip olsun diye bu çeşmeyi yaptırdım ve isminin Aşk-ı Çeşme olmasını istedim.  Şehit eşimin hikayesinin devam edeceği bir çeşme olmasını diliyorum. Katılan, yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Diğer yandan  Afrin Şehidi  Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı’nın eşi ve kendisinin anısına yaptırdığı Aşk-I Çeşme’nin üzerinde Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e mektup” şiirinden de şu kesit yer alıyor:

 Halimi düşünüp yanma Mehmedim!

Kavuşmak mı?.. Belki… Daha ölmedim!

 Anlamaz; yazısız, pulsuz dilekçem…

Anlamaz ruhuma geçti bilekçem!

 Mehmedim sevinin başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin, eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

 

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ