Bu ayrıntıyı çok az kişi biliyor - Kayserispor Haberleri

Kayserispor'un son 10 yılda üstün performansı taraftarı gururlandırıyor. Sarı-Kırmızılı takım, 17. haftada 29 puanla 3. sırada yer alarak, büyük bir başarının altına imza attı. Kayserispor'un en başarılı dönemini hangi sezonda aldı? Tüm detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde…

Bu ayrıntıyı çok az kişi biliyor - Kayserispor Haberleri

Kayserispor, Süper Lig'de son 10 yılın en başarılı sezonunu yaşıyor.

Sarı-Kırmızılı ekip, 17. haftayı 29 puanla ve 3. sırada tamamladı. Bu performans, takımın son yıllardaki en iyi başlangıcını olarak dikkat çekiyor.Kayserispor, en başarılı dönemini ise 2009-2010 sezonunda yakalamıştı. Sarı-Kırmızılılar, 17. haftayı 34 puanla ve ligde 4. sırada tamamlamıştı. Ancak bu sezon, Tolunay Kafkas'ın yönetiminde takım, ikinci yarıda sadece 17 puan toplayarak sezonu 8. sırada bitirmişti. 

Ali Turan rest çekmişti

O sezonun 17. haftasında, Antalyaspor'a 2-1 mağlup olan Kayserispor, liderlik koltuğunu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Takımın eski oyuncusu Ali Turan ile yönetim arasındaki anlaşmazlıklar da takımın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemişti. Ali Turan, Kayserispor'un sözleşmesini kabul etmemiş, ardından da kadro doşı bırakılmıştı. Turan, 6 ay sonrasında ise Galatasaray'a imza atmıştı.

Taraftarın rolü çok büyük

Kayserispor, Recep Uçar yönetiminde büyük bir çıkış yakalayarak, adeta dejavu yaptı. Sarı-Kırmızılıların gösterdiği performans, taraftarları hem heyecanlandırıyor hem de Avrupa kupaları için umutlandırıyor. Takım, geçmiş sezonlardaki hatalarından ders çıkararak daha istikrarlı bir yapıya büründü. Kayserispor'un bu sezonki başarısının arkasında hangi faktör ise taraftar desteği olarak öne çıkıyor. Şu an transfer yasağı ve puan silme cezasıyla karşı karşıya gelen Kayserispor, bunca olumsuzluğa rağmen yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Hedef: Konyaspor maçı

Sarı-Kırmızılı takım, 17. Haftayı her ne kadar da Fenerbahçe karşısında 4-3 mağlup tamamlamış olsa da 3. Sıradaki yerini korudu. 
Kayserispor, 18. Hafta müsabakasında Konyaspor deplasmanına gidecek. Sarı-Kırmızılı takım, Konyaspor engelini de kayıpsız aşarak, yeni bir başlangıç yapmanın hesaplarını yapıyor.