Bu ağaçtaki dikkat çeken detay ne?

Kayseri'de bu yıl kayısı bolluğu yaşanıyor. Kışın ılıman geçmesi ve don olaylarının yaşanmaması kayısı ağaçlarına bereket olarak yansıdı. Ağaçlarda kayısı fışkırırken, market ve pazarlardaki yüksek kayısı fiyatları tepkilere neden oluyor. Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

Bu ağaçtaki dikkat çeken detay ne?

Bu yıl Kayseri genelinde kayısı bolluğu yaşanıyor. Tomarzalı Dursun Doğu isimli bir vatandaş, bahçesindeki kayısı ağacının bereketini sosyal medyada paylaştı. Kışın ılıman geçmesi ve don olaylarının yaşanmaması, kayısı ağaçlarının verimini artırdı. Fotoğrafa bakan binlerce vatandayın iştahı açılıyor. Kayısı bolluğu vatandaşın yüzünü güldürürken, pazarlarda ve marketlerde fiyatların yüksek olması, tepkilere neden oldu.

Bu ağaçtaki dikkat çeken detay ne?

Kayısı bereketi yaşanıyor

Tomarza ilçesinde kayısı ağaçları, turuncu renklere büründü. Bu yıl verim oldukça yüksek. Kayısı ağaçlarına soğuk vurmadığı için meyve kalitesi ve miktarı da arttı. Kayısı bolluğuna rağmen market ve pazarlardaki yüksek fiyatlar, tepkiye neden oluyor. Kayseri'de yaşayan birçok kişi, sosyal medya hesaplarından yüksek fiyatlara yönelik eleştiri yapıp, tepkisini ortaya koyuyor. 

Bu durum, sadece Tomarza ile bağlı kalmadı

Kayısı üretiminde bu yılki bolluğun temel nedeni, kış aylarının ılıman geçmesi olarak dikkat çekti. Zirai don olaylarının yaşanmaması ağaçların meyve vermesinde önemli rol oynadı. Bu durum, sadece Tomarza ile bağlı kalmayarak, Kayseri genelindeki birçok vatandaşın yüzünü güldürdü.

Vatandaş kayısıdan hoşaf ve komposto yapıyor

Bahçelerinde çok sayıda kayısı bulunan vatandaşlar, bu meyveleri hem komşularına dağıtıyor hem de kurutarak hoşaf ve komposto yapmak için işlemden geçiriyor. Bu durum da aynı zamanda komşuluk ilişkilerini de arttırıyor.