Brent petrol 90 doları geçti! Akaryakıta zam mı gelecek?

OPEC ülkeleri brent petrol üretiminde yeni bir kısıtlamaya gitme kararı alması 'Akaryakıt fiyatlarına zam mı gelecek?' sorusunu gündeme getirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Brent petrol 90 doları geçti! Akaryakıta zam mı gelecek?

OPEC ülkeleri 2022 Ekim ayında açıklanan günlük 2 milyon varillik kesintiye mayıs ayı itibariyle 1 milyon varil petrol daha kesintiye gideceğini açıklaması ve Umman ve Rusya'nın da karara destek vermesiyle tüm düyada başlayan brent petrolün yükselişi devam ediyor. 

2023 yılının yaz aylarında 74 dolara kadar gerileyne brent petrol OPEC ülkelerinin aldıkları üretim kısıtlama kararlarıyla beraber 90 doların üstünde işlem görüyor.

Dünyada enflasyonu etkileyen etkenlerin başında gelen petrol fiyatları ülkemizde de kur yükselişleriyle beraber pompalara zam olarak yansıyor. Lojistik ve ulaşım sektörü başta olmak üzere bir çok sektörü etkileyen petrol fiyatlarındaki artışın devam etmesi ilerleyen günlerde akaryakıt ürünlerine zam gelme durumunuda güçlendiriyor.

Kayseri'de de vatandaşları yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatları brent petrolü etkileyen dış etkenlere iç etkenlerde dahil olunca "Akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam mı gelecek" sorusunu akıllara getirdi.

Kayseri'de son zamlardan sonra akaryakıt grubu ürünlerin fiyatları şu şekilde; Benzin 44.86 TL/LT, motorin 43.47 TL/LT, otogaz 22.55 TL/LT