Boydakların davasında yeni gelişme

Eski Boydak Holding yönetici ve aile bireylerinin bir bankadaki hisselerinin müsaderesi için açılan davada yeni gelişme. Detaylar Kayseri Olay Haber bülteninde...

Boydakların davasında yeni gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eski Boydak Holding yönetici ve aile bireylerinin bir bankadaki hisselerinin, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) finansmanında kullanıldığı iddiasıyla müsaderesi için açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık İlyas Boydak, tutuksuz sanıklar Hacı Boydak ve Sami Boydak ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar Memduh Boydak ve Bekir Boydak tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanıklar Mustafa Boydak ve Şükrü Boydak ise SEGBİS yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Duruşmada, Erciyes Anadolu Holding avukatının davaya katılma talebi mahkeme heyetince kabul edildi.

Sanıklardan H.B. savunmasında, bankadaki hisselerinin 33 yıllık emekleri olduğunu öne sürerek, müsadere talebinin reddini istedi.

Eski Boydak Holding yönetici ve aile bireylerinin Türkiye Finans Katılım Bankası'nda bulunan yüzde 22,34 hisselerinin, FETÖ irtibatları ve iltisakları iddiasıyla müsaderesi istenen iddianameyi kabul etmediklerini ifade eden diğer sanıklar da suçlamaları reddetti.

Bankanın daha önceki hisse satışına ilişkin belgenin bulunamadığına daire MASAK raporu, hisse satışından gelen paranın terör örgütüne aktırıldığı ve bankanın terör örgütüne ait olduğu suçlamasının doğru olmadığını iddia eden sanıklar, müsadere talebinin reddini talep etti.

Duruşma savcısı, mütalaasında, sanıkların Türkiye Finans Katılım Bankası'nda bulunan hisselerinin müsaderesini istedi.

Bazı sanık avukatları dosyadan çekildiklerini belirterek, yerlerine gelecek avukatların dosyayı incelemesi için süre talebinde bulundu.

Mahkemede ne oldu?

Mahkeme heyeti, avukatların talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 12 Temmuz 2018'deki hükme bağlanan başka bir davada, eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl, holdingin eski yöneticileri Mustafa Boydak, Bekir Boydak, Erol Boydak ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay, holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak aynı suçtan 11 yıl 10 ay 15 gün, eski holding yöneticisi Şükrü Boydak da aynı suçtan 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Bu cezalar ile üçüncü kişilerin hakları saklı kalmak kaydıyla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 35 şirkete ilişkin sanıklara ait hisselerin müsaderesi kararı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.