Boydaklar hakkında mahkeme kararını açıkladı!

Boydaklar hakkında mahkeme kararını açıkladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan Boydak kardeşler 7'nci kez hakim karşısına çıktı. Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak, terör örgütü yöneticiliği suçlamasını kabul etmediğini belirterek, "Terör örgütü yöneticisi olsam, yaptığım yardımları aleni olarak yapmazdım. Son günlerde sürekli duyuyoruz Çiftlik Bank benzeri haberleri. İnsanları nasıl sistemli dolandırdıklarına şahit oluyoruz. Her işte olduğu gibi bu işin de, terör örgütü yöneticiliğinin de bir yolu yordamı vardır. Asla yöneticilik yapmadım" dedi. 

"BİR AK PARTİLİ OLARAK ZORUMA GİDİYORDU"

Şubat ayında görülen davada etkin pişmanlık talebinde bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu eski üyelerinden Şükrü Boydak, "Ne biliyorsam etkin pişmanlık ifademde anlattım. Kayseri'de, tanıdığım FETÖ'cü sayısı bir elin parmağını geçmez. Soyadım Boydak olduğu için TUSKON'a seçildim. TUSKON toplantılarında hep memleket meseleleri konuşulurdu. İhracatımızı nasıl artırırız, onu konuşurduk" dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi destekçisi olduğunu öne süren Boydak, "TUSKON üyeliğim zamanında iyi bir AK Partiliydim. O zamanlar, AK Parti'yi severdim. 17/25'ten sonra TUSKON toplantılarına gitmedim. TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'ın, hükümete ve Başbakana yönelik hakaret dolu açılış konuşmasını duyunca şoke oldum. Toplantılara bir daha katılmadım. İstifa ettim. Samanyolu ve Zaman Gazetesi'nin, hükümeti eleştirmesi de, bir AK Partili olarak zoruma gidiyordu" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme ara kararını açıkladı. Buna göre, mahkeme Memduh, Şükrü ve Hacı Boydak’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve davayı 28 Mayıs’ta erteledi.