Boydak Holding'de yönetim yine değişti

 Boydak Holding'de yönetim yine değişti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding’de yönetim değişimi sürüyor. Sık sık görev değişimleri ile gündeme gelen holdingde daha önce 6 olan Yönetim kurulu üye sayısı 3’e düşürüldü.

 FETÖ soruşturması kapsamında Kayseri’de Kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduğu Boydak Holding'e 2016 Ağustos ayında 5 kişilik kayyum atandı. Daha sonra ise Boydak Holding, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi. TMSF tarafından yönetilen holdingin yönetimindeki değişim rüzgarı sürüyor.  Geçtiğimiz yıl Aralık ayı sonunda Doğuş Bektaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildiği holdingde Doğuş Bektaş bu görevinden alınarak Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Bektaş’ın yerine de bu kez Yönetim Kurulu Başkanı olarak İsmail Güler görevlendirildi. TMSF’de Daire Başkanlığı görevinde de bulunan Güler,  kapatılan Bank Asya’da Yönetim Kurulu Üyesi daha sonrada Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmıştı. Yönetim Kurulu Başkan vekili ve aynı zamanda CEO Ertunç Laçinel’in de görevinden ayrılmasının ardından bir süre sonra holdingde bu konuda da görevlendirme yapıldı. FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla kayyum atanan kuruluşlardan Uğur Şirketler Grubu’na da CEO olarak görevlendirilen Alpaslan Baki Ertekin bu kez de Boydak Holding’e CEO olarak atandı.

Yönetimde daha önce 6 isim yer alıyordu...

 

HOLDİNG YÖNETİMİNDEN 3 İSİM ÇIKARILDI

İsmail Güler’in Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin‘in ise yönetim kurulu üyesi ve CEO olarak görevlendirilmelerinin ardından yaklaşık 2 ay geçti ve  holding yönetiminde değişim rüzgarı dinmedi. Daha önce 6 olan yönetim kurulu üye sayısı bu kez 3’e düşürüldü. Holdingin resmi internet sitesinde bu kez Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güler, Yönetim Kurulu Üyesi-CEO Alpaslan Baki Ertekin ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Emin Sarıoğlu isimlerinin yer alması dikkat çekti. Daha önce yönetimde yer alan Doğuş Bektaş, Fazlı Yıldırım ile Resul Memiş’in bu kez yönetim kurulunda görev almadıkları görüldü. Holdingde sık sık yaşanan görev değişimlerinin nedeni ise merak ediliyor.

Haber: Cafer ZENGİN