Boydak Holding'de hedef 420 milyon dolar!

Boydak Holding'de hedef 420 milyon dolar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boydak Holding CEO’su basın toplantısı düzenleyerek, göreve geldiği ilk 3 ayı değerlendirdi.  Ertekin, mobilyadan enerjiye, demir çelikten tekstile kadar farklı 8 sektörde 35 şirketle faaliyet gösterdiklerini belirterek, geçen yıl 8,7 milyar dolar ciro ve 37 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti. TMSF yönetimindeki holdingi 'basiretli tüccar' gibi yönetmeye çalıştıklarını ve 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.2'lik büyüme gerçekleştirdiklerini dile getiren Ertekin, “Burası FETÖ’cü bir şirket değil. Burası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, devlet güvencesi altında olan ve Devletin atamış olduğu yöneticiler tarafından yönetilen bir şirket.  Mahkeme süreçleri sonuçlanır, mahkeme neye karar verirse, yani malların kamulaştırılması olabilir” ifadelerini de kullandı.  “420 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz” diyen CEO Ertekin, “Kasamızda 94,5 milyon dolar keş paramız, 150 milyon dolar da ticari alacağımız var”  ifadelerini de kullandı.

 

Boydak Holding CEO'su Ertekin, holdingde basın toplantısı düzenledi. Ertekin, mobilyadan enerjiye, demir çelikten tekstile kadar farklı 8 sektörde 35 şirketle faaliyet gösterdiklerini belirterek, geçen yıl 8,7 milyar dolar ciro ve 37 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti. Ertekin, rüzgar ve güneş enerjisi dahil enerji sektörüne bu yıl 364 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti. Ertekin, TMSF yönetimindeki holdingi 'basiretli tüccar' gibi yönetmeye çalıştıklarını, holdingin Türkiye ekonomisine güç kattığını ve 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.2'lik büyüme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Ertekin, “2018 Yılının ilk 3 ayını tamamladık. Artık birinci çeyrek sonuçları elimizde birazda onların üzerinden konuşalım bir de her markanın özdeşleştiği şehirler vardır. Boydak denince de akla Kayseri gelir. Biz Kayseri’ye, Kayseri medyasına Kayseri insanına çok yakın olmak ve içinden çıktığımız bir dünya markası haline getirdiğimiz Boydakla ilgili her türlü gelişmeden Kayseri’deki insanların öncelikle sonrasında Türkiye’de ki insanların haberdar olmasını istiyoruz. Bu vesile ile her üç ayda bir Allah izin verirse en azından her bir çeyrek sonucunu paylaşmak için bir araya geleceğiz. 2017 yılını bence olağan üzeri bir başarı ile özellikle son çeyrekteki 11.1 büyümeyi göz önüne aldığınızda yaklaşık % 7.1 bir büyüme ile kapattık. Orta vadeli bir plana bakıldığında Türkiye’nin 2018, 2019, 2020 büyüme oranları yüzde % 5,5 olarak tahmin edilip orta vadeli plana koyuldu. Bizde yıla başlarken Ocak ayındaki toplantıda 2018 büyümesini % 5,5 olarak açıklamıştık, ama şu an ki gidişatımız ile kendi büyümemizi % 7 , % 7,5 olarak revize edeceğiz. Türkiye’nin ihracat büyüme oranına paralel olarak Boydak Holding’de büyüyecek 420 milyon dolar olarak revize ediyoruz. Onun ötesinde istihdam yeni pazarlar bulma, işsizliğe çözüm olma çok önemli. Allah izin verirse 2019 yılında işsizlik tek haneli rakamlara inecek. 9.7 - 9.5 civarında olacak” şeklinde konuştu.

“BURASI FETÖ’CÜ BİR ŞİRKET DEĞİL”

Boydak Holdingin, şu anda 8 sektörde 35 şirket ve yaklaşık on dört bin çalışanının olduğunu dile getiren Ertekin, şöyle konuştu: “Türkiye Ekonomisine katkı sağlamaya gayret ediyoruz.  15 Temmuz sürecinden sonrada Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu eli ile yönetiliyor Boydak Holding yani bir nevi devletin güvencesi ve garantisi altında. Bizler hepimiz devlet tarafından kayyum olarak atanmış, TMSF’nin atadığı yöneticileriyiz. Profesyonel yöneticileriz, hiç birimizin siyasi bekraundu ya da siyaseten burada değiliz. Hepimiz CV’leri iyi olduğu, ticarette Boydak Holdinge katma değer sağlayacağına inanıldığı için buralardayız. Aslında Kayseri Kamuoyunun bize yardımcı olması lazım. Sosyal medya bugün herkesin özgürce fikirlerini ifade ettiği, istediği her şeyi yazabildiği mecra, ama hala 15 Temmuz sürecinden neredeyse 1,5- 2 sene geçtikten sonra bile insanlar ‘Ya bu adamlar nasıl reklam yapıyorlar, bu FETÖ’cü bir şirket değil mi?’ deniyor. Hayır, burası FETÖ’cü bir şirket değil. Burası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, devlet güvencesi altında olan ve Devletin atamış olduğu yöneticiler tarafından yönetilen bir şirket.  Mahkeme süreçleri sonuçlanır, mahkeme neye karar verirse, yani malların kamulaştırılması olabilir. O zaman bu mallar devlete geçer, farklı bir karar olur. O karar alınıp mahkeme tarafından bizlere tebliğ edilene kadar basiretli bir tacir gibi biz buraları yönetmeye devam edeceğiz. Aleyhte propaganda yapılacaksa eminim Boydak Holdingin eksiklikleri muhakkak vardır. Üretim metotları ile ilgili eleştirilecek konular vardır. Ürettiğimiz ürünlerin dizaynı ile ilgili, tasarımı ile ilgili fiyat skalası ile ilgili eleştirilecek bir şeyler vardır. Oralardan yürümek çok hakkaniyetli ve adil olur. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek yani bu kurum hala FETÖ ile ilintiliymiş gibi gösterip, bunun üzerinden insanların orada gönül rahatlığıyla, orada alışveriş yapmasının engellemeye çalışmasının adaletle örtüşür hiçbir tarafı yok”

BOYDAK HOLDİNGİN ADI DEĞİŞECEK Mİ?
“MAHKEME SÜRECİ BİTTİKTEN SONRA GEREĞİ YAPILACAKTIR”

Boydak Holdingin CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “Holdingin ismi ile ilgili olarak basiretli tacir gibi bu şirketi yönetiyorum. Eminin büyüklerimiz Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bir karar almaları gerekiyorsa, çünkü o genel kurul kararı gerektirir. Yani benim yönetimi toplayıp, alabileceğim bir karar değil. Genel kurul toplayıp, bu kararı alabilirler, ya da fon kurulu kararları genel kurul kararı yerine geçer, KHK’ya göre. Fon kurulunda toplanıp, böyle bir karar alırlar. Eminim onlarda mahkeme sürecini bekliyorlardır, diye tahmin ediyorum. Mahkeme süreci bittikten sonra gereği yapılacaktır” dedi.

“KASAMIZDA 94,5 MİLYON DOLAR KEŞ PARAMIZ”

Ertekin, “Boydak Holding, zayıflatılmadığı gibi tam tersi hiçbir dönemde olmadığı kadar iyi yönetilmektedir. Kasamızda 94,5 milyon dolar keş paramız, 150 milyon dolar da ticari alacağımız var. Boydak Holding, Türkiye ve dünya markasıdır. 2018 ayı sonunda 1480 olan bayi sayımız, 1508'e ulaştı. Mobilya sektöründeki en yakın rakiplerimizin bayi sayısı açısından 4 kat öndeyiz. İstikbal, Bellona ve Mondi gibi markalarımızla Kayseri, daha doğrusu Türkiye bizimle gurur duyabilir. Sadece mobilya değil, güneş ve elektrik gibi alternatif enerji konusunda da 364 milyon dolarlık yatırımımız olacak.''

'FETÖ İLE İLTİSAKLI OLDUKLARI İÇİN HOLDİNGLE İLİŞKİLERİ KESİLDİ'

Ertekin,basın toplantısında işten çıkarılan 74 kişinin, haksız yere çıkarıldıkları gerekçesiyle kendilerine hukuki açıdan başvuru yaptıklarını; ancak bunların FETÖ ile iltisaklı olduğu yönündeki savcılık ve polis soruşturmaları nedeniyle holdingle ilişkilerinin kesildiğini de anlattı.