Borsa'da işlem gören Kayserili şirket, Yıldız Pazar'a terfi etti!

16 Eylül 2024'te Borsa İstanbul A.Ş., 1 Ekim 2024 itibarıyla bazı şirketlerin borsa pazarlarındaki yer değişikliklerini duyurdu. Kayserili şirket Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş., Ana Pazar'dan Yıldız Pazar'a terfi etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Borsa'da işlem gören Kayserili şirket, Yıldız Pazar'a terfi etti!

16 Eylül 2024 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, 1 Ekim 2024 itibarıyla borsa pazarları arasındaki bazı değişiklikler duyuruldu. Bu kapsamda, Kayserili Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş.'nin pazar değişikliği dikkat çekti. Şirket, daha önce işlem gördüğü Ana Pazar’dan Yıldız Pazar’a geçiş yaptı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde metal eşya, makine, elektrikli cihazlar ve ulaşım araçları sektörlerinde faaliyet gösteren Kayserili şirket Formet Metal, Cezayirli Eniem firmasıyla gerçekleştirdiği önemli satış anlaşması ve Beydeğirmeni mevkiindeki yatırımları ile öne çıkmıştı. Formet Metal'in Yıldız Pazar’a geçişi piyasa değeri ve büyüklüğü açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yıldız Pazar’daki kriterler, şirketlerin faaliyet süresi, dönem karı, asgari halka açık piyasa değeri ve halka arz oranı gibi çeşitli faktörlere dayanıyor. Formet Metal’in bu kriterleri karşılayarak Yıldız Pazar’a geçiş yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Borsa İstanbul’daki pazarlar arasındaki farklar şöyle tanımlanıyor: Yıldız Pazar, piyasa değeri 1 milyar TL ve üzerindeki payların işlem gördüğü pazar; Ana Pazar, piyasa değeri 250 milyon TL ile 1 milyar TL arasında olan payların işlem gördüğü pazar; Alt Pazar ise piyasa değeri 250 milyon TL’nin altında olan payların işlem gördüğü pazar olarak sınıflandırılıyor.