Böhürler çevreye el attı

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, kadın milletvekilleri ile bir araya gelerek çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık sonuçlarını ele aldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Böhürler çevreye el attı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan başkanlığın AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’inde aralarında bulunduğu kadın milletvekilleri ile bir araya geldi.

Böhürler çevreye el attı

Toplantıda çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık sonuçlarında kadınların öncü rolü değerlendirildi. 
Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Milletvekili Böhürler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sıfır atık hareketi konularında öncü olduğu için teşekkür etti. 
Böhürler, “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde, ‘Sıfır Atık Hareketi’ bireysel, ticari ve endüstriyel alanda hassas oluşturup toplu bir harekete dönüştü. Sıfır Atık Kararı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 105 ülkenin oybirliği ile kabul edilmek üzere 30 Mart, Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildi.

Böhürler çevreye el attı

Projenin tüm dünyada yaygınlaşması için Birleşmiş Milletler desteğiyle bir Danışma Kuruluşu kurulması kararlaştırıldı. Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin çabaları, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ve Dünya Bankası tarafından çeşitli ödüllere layık görüldü.” dedi.

Böhürler çevreye el attı

Yapılan toplantının hedefe ulaşmak için önemli bir adım olduğunu söyleyen Böhürler, “Kadın milletvekillerimizin artması ile gerçekleştirdiğimiz bugünkü toplantı ile bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım. Çevreci milletvekili anlayışını hakim kılmak ve yeşil ofis sistemlerini elde etmek için yürütme kararı aldı. Başta Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi olmak üzere çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık giderleri büyük bir hassasiyetle yürüten tüm teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.