'Bizimkisi hem demokrasi hem de ekmek nöbeti'

'Bizimkisi hem demokrasi hem de ekmek nöbeti'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’DEKİ demokrasi nöbetlerinde bayrak satıcıları dikkat çekiyor. Gündüz parkta satacağı bayrakları akşama hazırlayan Emrah Bostan, “Bende darbeye karşıyım ama ekmek paramı da kazanmalıyım. Bizimkisi hem demokrasi hem de ekmek nöbeti.” dedi.

 Kayseri’de 15 gündür devam eden Demokrasi Nöbetlerinde bayrak satarak ekmek parasını kazanmaya çalışan 28 yaşındaki Emrah Bostan, gündüz Mimarsinan Parkı’nda bayrakları hazırlıyor, akşamda Cumhuriyet Meydanı’na giderek satıyor. Çimler üzerinde bayraklara çıtalarını takarken objektiflere takılan Bostan, “Darbe girişiminin ardından bayrak satmak için meydanlara indik. Tabiî ki bende darbeye karşıyım ama ekmek paramı da kazanmak zorundayım. Yani bizim yaptığımız hem demokrasi hem de ekmek nöbeti ve kavgası. Ben şu an bayrak satarak da geçimimi sağlıyorum.” diye konuştu.

Gündüz öğle saatlerinde akşam için hazırlık yaptığını ifade eden Bostan, “Öğlen saatlerinde genelde Mimarsinan Parkı’na geliyorum ve akşama hazırlık yapıyorum. Bayrakları çıtalarına takıyorum, sonra iple onları sağlamlaştırıyorum. Hazırlığımı yaptıktan sonra da Meydana giderek, gece geç saatlere kadar ekmek paramın peşine düşüyorum. Demokrasi nöbeti için meydanlara inen vatandaşlarımız da ay-yıldızlı bayraklara yoğun ilgi gösteriyor. Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bayrağımız meydanlarda dalgalanıyor. Günde de duruma göre ortalama 10 liradan 20-25 bayrak satıyorum.” şeklinde konuştu.  

  Haber/Foto: Cafer ZENGİN