' Bizim emeklerimizi, umutlarımızı, heba etmesinler'
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu belirtilerek Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf üniversitelerinde okuyan yaklaşık 65 bin öğrenci var. Bu üniversitelerden birisi de Erciyes Üniversitesi garantörlüğünde kurulan Melikşah Üniversitesi. Melikşah Üniversitesi öğrencilerinden Gönül Yüksel “Devlet büyüklerimize sesleniyoruz: Bizim emeklerimizi, umutlarımızı, heba etmesinler”dedi.
Melikşah Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Berna Özyürek, Emine Yaldız, Bilge Kaya ve İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Gönül Yüksel gazetemizi ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları haber merkezimize değerlendirdiler. FETÖ’ye yönelik yapılan Operasyonlar sonrasında en çok kendilerinin mağdur edildiğini belirten Melikşah Üniversitesi öğrencilerinden Gönül Yüksel : “ Bizleri üniversitemiz kapatıldığı için puanımızın tuttuğu okullara yeniden tercih yapmak konusunda yönlendiriyorlar. Biz istemediğimiz bir şehirde tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz. Zaten biz o okullara daha gitmeden o okulların öğrencileri bizi istemediklerini , oraya gittiğimiz de hoş durumlarla karşılaşmayacağımızın vurgusunu sürekli yapıyorlar. Bizim okumak için harcadığımız para 25 bini buluyor. Para kaybının yanı sıra bu kadar yılımız kaybolacak.Yabancı öğrencilerin böyle bir sorunu yok. Biz mi bu vatanın çocuklarıyız onlar mı? Yabancı öğrenciler zaten mezun olunca gidecekler ama biz kalacağız.”dedi.
Melikşah Üniversitesi öğrencisi Yüksel hiçbir suçları olmadığı halde kendilerinin de olumsuz algıdan nasibini aldığını belirterek: “ Bizim için cemaatçilerin zengin çocukları algısı var. Oysa çoğumuzun bu oluşum hakkında hiçbir fikri yok. Annesi babası zengin arabalı olanlar zaten annesi babası hapiste olanlar. Lakin bizim suçumuz günahımız ne? Çoğumuz memur çocuğuyuz. Stajlarımız yandı, burslarımız kesildi. Hastanelerden öğrenci olarak ücretsiz faydalandığımız haklarımız elimizden alındı. Asıl mağdur olan biziz şu anda ve bu durumdan kaygılıyız. Hangi üniversitede okursak okuyalım bizim mezuniyet diplomamızda Melikşah Üniversitesi yazacak ve biz bir bakıma ömür boyu fişleneceğiz. Bu işe emek ve yürek vermiş doğru dürüst insanlarla gerçekten suçlu insanların ayırt edilmesini istiyoruz. Devletimizin yanındayız ama devlette bizi 65 bin öğrenci ve onların ailelerini mağdur etmesin. Bütün bunların ötesinde erkek arkadaşlarımız tecil hakları bittiğinden askere çağrılıyor. Garantör Üniversitelere alındığımızda, onlar da bizi istemiyorlar. Bu durumda ufak bir kıvılcımda kaos olması kaçınılmaz. Biz kendi kampüsümüzde kalıp devletin atadığı öğretmenlerle devam etmek istiyoruz. Ücret ödeyip başka vakıf üniversitesine gittiğimizde o vakıf üniversitesinin kapatılmış vakıf üniversitesi dolayı bizi kabul etmeme seçeneği de var. Devlet yetkililerimize sesleniyorum. Bizim yıllarımızı, emeklerimizi, umutlarımızı heba etmesinler. Bizi mağdur etmeyeceklerini söylemişlerdi ama kime göre neye göre?” ifadelerini kullandı.
Öte yandan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin sorunlarını TBMM’ye taşımıştı. CHP’li Arık “Aileler, Devleti yönetenlerin fark edemediği bu tehlikeyi kendilerinin fark etmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak; FETÖ’cü olmadıklarını, çocuklarını da FETÖ’cü olsun diye bu okullara göndermediklerini; devlet güvencesinde açılan bu okullara, çocuklarını yanlarında okumaları veya puanları bu okullara yettiği için gönderdiklerini ifade ediyorlar. Erciyes Üniversitesi garantörlüğünde kurulan Melikşah Üniversitesi kapatıldı ve yerleşkesi Erciyes Üniversitesi’ne devredildi. Öğrencilerin yeniden tercih yapacakları belirtiliyor. Devlet üniversitelerinin garantörlüğü binaların devri ile mi sınırlıdır, yoksa öğrencilerinin eğitimin devamlılığını da kapsamakta mıdır?” diye sormuştu. HABER- FOTOĞRAF : Güler Ruhsar AKTAŞ