Birçok firma mesaiye ara verdi ama AVM yönetimleri sessiz, mesaideki çalışanlar tedirgin

Birçok firma mesaiye ara verdi ama AVM yönetimleri sessiz, mesaideki çalışanlar tedirgin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Corona Virüsü’nün yayılmasını önlemek için birçok toplu alan kapatılırken ya da kısıtlanırken Kayseri’de insanların toplu olarak bir arada bulunduğu mekanların başında gelen AVM’lerin çalışanları da mesailerine sınırlama getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haber merkezimize ulaşan AVM çalışanları yöneticilerin tatilde olduğunu ancak kendilerinin mesaiye devam etmek durumunda kaldıklarını belirterek, Corona Virüsü’nden dolayı hasta sayısının 600’ün üzerine çıkması, hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a ulaşmasının tedirginliğini yaşıyor.

Okul, kreş, cami, kafeterya, hamam, eğlence merkezleri gibi insanların toplu halde bir araya geldiği mekanların virüsün yayılmasını önlemek amacıyla tedbir alınan yerler olduğunu belirten AVM çalışanları, AVM yönetimi karar almadıkça mesaiye devam edildiğini belirterek, “AVM’lerde de diğer toplu iletişim mekanlarında alınan tedbirler gibi tedbirler alınmasını istiyoruz, öngörülen sürede mesaide kısıtlama olmalı” görüşünü savunuyor.

Şehrimizde faaliyet gösteren AVM’lerde bulunan birçok işyeri ise herhangi bir yasak olmamasına rağmen firma sahipleri tarafından mesaisine ara verdi.