'Biraz daha sabır' diyen Özhaseki'ye yanıt: Daha ne kadar sabır!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesi için Kayserililere sabır telkin eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin sözlerine yanıt verdi. Kayseri'nin 14 yıldır, 'geldiydi, gelecekti' sözleriyle avutulduğunu ifade eden Arık, '2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 7 Bakan sayısız milletvekili söz verdi. Kayseri 14 yıldır sabrediyor, daha ne kadar sabredecek' diye sordu.

'Biraz daha sabır' diyen Özhaseki'ye yanıt: Daha ne kadar sabır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yüksek hızlı tren için Kayserilere sabır telkin eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarına karşılık verdi. Özhaseki’nin “Muhalefet istediği kadar bağırsın, yok çevredeki iller bizi acayip geçti diye. O zaman orada gidip yaşayın da görelim bir tane. Gidin hadi o şehirlere. Yok, neden burası merkez şehir, burada ki güzelliği kimseye bırakmaz. Durmadan iş hızlı trene gelecek. Kardeşler hızlı treni merak etmeyin. Şu anda zaten gittiğimizde bakanımız ile konuştuk. Orada kredi görüşmeleri devam ediyor. Milyonlarca dolarlık, yüz milyonlarca dolarlık bir projede bu kredi görüşmelerinin 2 günde bitmesini kimse beklemesin. Sabır edeceğiz nihayetinde en uygun fiyatlardan krediyi temin edeceğiz. Ondan sonra da buraya Ankara’dan hızlı treni Allah’ın izni ile getireceğiz” sözlerine yanıt veren Arık, iktidarın sadece muhalefetin değil, işçinin, memurun, çiftçinin, esnafın feryadını da duymadığını ifade etti.  Özhaseki’nin “Gidin hadi o şehirlere” sözlerinin talihsiz ifadeler olduğunu belirten Arık, “ Sanki Kayseri babalarının tapulu malı, kalkmışlar Kayseri’nin evlatlarını Kayseri’den kovmaya kalkıyorlar. Sayın Özhaseki, bizim şikayetimiz Kayseri’den değil, Kayseri’ye hizmet getirmeyen, Kayseri’nin bir ilçesi kadar olamayan illerin hızlı trene, otoyollara kavuşurken Kayseri’nin küme düşürülmesinden… Bizim şikayetimiz, cazibe merkezi olan Kayseri’nin cazibesini kaybetmesine, küme düşürülmesine… Eğer bu şehirden birilerin gitmesi gerekiyorsa, o biz değiliz, o Kayseri’yi küme düşürenlerdir” dedi. 
“2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 7 Ulaştırma Bakan sayısız milletvekili söz verdi. Kayseri 14 yıldır sabrediyor, daha ne kadar sabredecek” diye soran Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Sayın Özhaseki 2 gün sabır diyor ama AK Parti Milletvekili 6 yıl önce 2015’de Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi'nin Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temelinin atılacağını söyledi. 
3 Kasım 2017’de dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a Kayseri’nin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, hızlı trenin akıbetini sordum. Sayın Bakan ‘Sayın Arık ‘Kayseri üvey evlat mı?’ dedi. Kayseri’nin üvey evlat olmadığını özellikle söyleyeyim… Ankara-Kayseri hızlı tren projesi kayıtlara girmesi açısından önemli, proje bitti, aralık ayı içerisinde yapım ihalesine çıkacağız ve 143 kilometrelik Yerköy’e kadar olan kısmı zaten Ankara-Sivas içerisinde yapılıyor, 142 kilometrelik Yerköy’den Kayseri’ye kısmı da inşallah üç-üç buçuk yıl içerisinde bitirmiş olacağız, bu daha önce söylediğimiz bir ifadeydi’ demişti. 2017’nin Aralık ayında ihaleye çıkıyordu, çıkamadı. Cumhurbaşkanı 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Eylül ayında temelinin atılacağını söyledi, temel yok. Bizzat Sayın Özhaseki, 2018’in Ocak ayında Çevre Şehircilik Bakanı olarak milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanı kafa kafaya vererek, yılın ortasında çalışmalarının başlayacağını söylemişti. Yani sürekli sözler, sürekli vaatler ama ortada ne hızlı tren var ne ihale? Bunları sormayalım mı? Kayseri’nin almadığı yatırımları dile getirmeyelim mi? 
Sayın Özhaseki, ‘Milyonlarca liralık kredi görüşmelerinin iki günde bitmesini kimse beklemesin’ diyor. Sayın Özhaseki, siz konuyla çok ilgilenmiyorsunuz, biliyoruz. Ama biz ilgileniyoruz. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili soru önergemize 13 Ekim 2020 tarihinde ‘kredi arıyoruz” diye yanıt vermişti. Evet iki gün de kredi bulmanızı beklemiyoruz ama aradan 4 ay geçti, Sayın Özhaseki, ‘Kredi arıyoruz, biraz sabır’ diyor. Sayın Özhaseki, Kayseri sabır telkinleri değil verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Kayseri laf değil icraat bekliyor. Kaynak mı soruyorsunuz Sayın Özhaseki, hiç dış kaynaktan kredi aramayın, ülkenin kanını emen 5’li çeteden biraz kıssanız çok rahat kaynak bulabilirsiniz”