Bir zamanlar Türkiye'nin en zenginleriydi şimdi vergi dairesi peşlerinde!

Kayseri Erciyes Vergi dairesi, 90'lı yıllarda Türkiye'nin en zengin ailelerinden biri olarak dikkat çeken Uzan ailesinden Kemal Uzan ve Yavuz Uzan'ın peşinde… Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Bir zamanlar Türkiye'nin en zenginleriydi şimdi vergi dairesi peşlerinde!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

90’lı yıllarda Türkiye’nin en zengin ailelerinden biri olan Uzan Ailesi, Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ile Türkiye’nin ilk özel televizyonunu kurunca Türkiye’nin en çok konuşulan ailesi de oldular. Ellerindeki çimento fabrikaları, enerji şirketleri, Türkiye’nin ilk GSM operatörlerinden Telsim ile dikkat çeken Uzan Ailesi, Cem Uzan’ın kurduğu Genç Parti ile siyaset sahnesinde de bir dönem boy gösterdi.

Sonraki yıllarda Uzan Ailesi’nin  yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu. 

Aile fertleri yurtdışına kaçarken Türkiye’ye ise devasa bir vergi borcu bıraktı. Kayseri Erciyes Vergi Dairesi Cem Uzan’ın Babası Kemal Uzan ve amcası Yavuz Uzan’ın vergi borçlarının peşine düştü. Erciyes Vergi Dairesi, Kemal ve Yavuz Uzan’a ait olduğu vergi cezalarının ile ilgili bugün resmi ilan yayımlattı. Yapılan duyuruda, ‘Aşağıda adı soyadı (unvanı) ile vergi ve ceza nevileri yazılı Erciyes Vergi Dairesi'ne ait vergi mükellefleri adına tanzim olunan ödeme emirleri 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 93 ve müteakip maddeleri gereğince posta ile bilinen adreslerinde bulunamadığından tebliğ yapılamamıştır. 213 sayılı Kanunun 105'nci maddesi gereğince adları geçen mükelleflerin ilan tarihinden itibaren bir ay içerisinde Erciyes Vergi Dairesi'ne bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri, taahhütlü mektup veya telgrafla adreslerini bildirmeleri; kendilerine süre ile kayıtlı resmi tebliğ yapılacağı, riayet edilmediği takdirde anılan Kanunun 106'ncı maddesi gereğince işbu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 1 aylık sürenin sonunda adı geçen mükelleflere tebliğ yapılmış sayılacağı ilan olunur.’ İfadelerine yer verildi.  

Bir zamanlar Türkiye'nin en zenginleriydi şimdi vergi dairesi peşlerinde!