Bir zam daha geliyor

Hem benzin hem motorin zamlarının ardından Kayseri'deki araç sahiplerinin de en çok merak ettiği soruların başında 'Bugün akaryakıt litre fiyatlarına zam ya da indirim var mı?' geliyor. Sorunun yanıtı Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

Bir zam daha geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Brent petrol, döviz kurları ve ÖTV ile akaryakıt fiyatları 2024’ün ilk günlerine zam hareketleri ile başlamıştı. Peş peşe gelen artışlar ile benzin 39, motorin 42 TL’yi aşmıştı. Son gelen haber ile birlikte akaryakıt fiyatları bir kez daha değişiyor. 

Konuya ilişkin Kayseri Olay’a özel açıklamalar yapan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat,"Döviz kurlarındaki artış, İsrail-Filistin Savaşı gibi çatışmalar ve ABD ile Yemen arasındaki Kızıldeniz'deki gelişmeler Brent petrol fiyatlarında artışa neden oluyor.” dedi.

Bir zam daha geliyor

Zam geliyor

Polat, benzin grubundan Perşembe gününden itibaren 0,95 kuruşluk bir artış beklediklerini ifade etti. Motorin grubuna ise zam beklemediklerini aktaran Polat, fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son kararın üst makamlarca verileceğini söyledi. 

Bir zam daha geliyor

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 83.76 Dolar’dan işlem görüyor.

Benzin grubu için ise şu anda bir fiyat değişikliği öngörülmüyor. Ancak, küresel ekonomik faktörler ve petrol piyasasındaki dalgalanmalar devam ettiği sürece, benzin fiyatlarındaki değişiklikleri takip etmek gerekebilir.