Bir yanda kutlama, bir yanda kınama...

Bir yanda kutlama, bir yanda kınama...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP, kula kulluk etmeyenlerin, el etek öpmeyenlerin partisidir

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. CHP’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP İl Başkanı Ümit Özer ile CHP Milletvekili Çetin Arık’ın, Ankara’daki  kutlama programı  ve il başkanları toplantısı  nedeniyle  katılmadığı törende partililer adını CHP Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Gözbaşı açıklama yaptı. Gözbaşı, “CHP, kula kulluk etmeyenlerin, el etek öpmeyenlerin partisidir. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortasıdır. Bizler, Türkiye Cumhuriyetini mirasyedi zihniyetine karşı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 Keskin,  sessizliğini bozdu: Bakalım beni de disipline çağıracaklar mı?

Parti de aynı gün bir taraf kuruluşun ve Türkiye’ye demokrasiyi yani çok partili sistemi getirmenin mutluluğu ve gururu yaşanırken, diğer taraftan da kırgınlık ve hüzün vardı. CHP eski İl Başkanı Feyzullah Keskin, son günlerde bazı isimlerin partide disipline verilmesine tepki göstererek, uzun süren siyasi sessizliğini bozdu. Her zaman parti disiplinini savunduğunu ifade eden Keskin, disiplin adı altında kin ve hırs duyguları ile intikama dönüştürmenin partiye ihanet olacağını ifade etti ve il yönetimini uyardı. Keskin, “Süreli yetkiyi ‘Ben ne istersem yaparım’ edaları ile kimse kullanamaz. Bakalım beni de disipline çağıracaklar mı?” diye konuştu.

 CUMHURİYET HALK PARTİSİ 95 YAŞINDA!

Cumhuriyet Halk Partisi, 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. CHP’liler Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP İl Başkanı Ümit Özer Solak ile CHP Milletvekili Çetin Arık’ın, Ankara’daki programlar  nedeniyle  katılmadığı törende partililer adını konuşan CHP Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Gözbaşı, “CHP, kula kulluk etmeyenlerin, el etek öpmeyenlerin partisidir” dedi.

 CHP’LİLER, CUMHURİYET MEYDANI’NDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi 95 yaşında. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de partililer, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Meydan’daki törene Ankara’daki kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve İl Başkanları toplantısı nedeniyle İl Başkanı Ümit Özer Solak ve CHP Milletvekili Çetin Arık katılmadı.

“KURTULUŞUN VE KURULUŞUN PARTİSİ CHP’NİN KURULUŞ  YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Burada partililer adına açıklamayı, CHP Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Gözbaşı yaptı. Gözbaşı, “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi CHP’nin kuruluş  yıl dönümü kutlu olsun” dedi. Gözbaşı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 95 yıldır Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye’nin savunucusu olan kurtuluşun ve kuruluşun partisi CHP’nin kurtuluş yıl dönümü kutlu olsun. Ülkenin ilk siyasi partisi olan Halk Fırkası Atatürk tarafından kuruldu. 1924 yılında partinin adının başına Cumhuriyet sözcüğü eklendi. 1935 yılında 4’üncü kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, ve Laiklik’i dört temek ilke olarak benimseyen CHP, bu ilkelere devletçilik, ve Devrimcilik ilkelerini de ekledi. Bu ilkeler partinin amblemine de yansıtılarak altı ok simgesi benimsendi.” dedi.

 “CHP, DÜNYANIN EN UZUN SOLUKLU BİRKAÇ PARTİSİNDEN BİRİDİR”

CHP’nin tarihi süreci hakkında da bilgi veren  Gözbaşı, “CHP, dünyanın en uzun soluklu birkaç partisinden biridir” ifadelerini kullandı. Gözbaşı, “CHP, 1923’ten 1950’ye kadar aralıksız iktidarda kaldı. 1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle muhalefetin kurumsallaşmasında önemli rol oynadı. 1980 yılında 12 Eylül askeri darbesinin ardından CHP’de diğer siyasi partililerle kapatıldı. Parti 9 Eylül 1992 yılında tekrar açıldı. Atatürk’ün vefatının ardından 26 Aralık 1938 yılında genel başkanlığa seçilen İsmet İnönü, CHP’de 33 yıl genel başkanlık yaptı. CHP’de genel başkanlık koltuğuna daha sonra Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu” şeklinde konuştu.

“CHP, KULA KULLUK ETMEYENLERİN, EL ETEK ÖPMEYENLERİN PARTİSİDİR”

CHP’nin bir mücadelenin ve direnişin simgesi olduğunu  dile getiren  Gözbaşı, “CHP, kula kulluk etmeyenlerin, el etek öpmeyenlerin partisidir.” dedi.

Gözbaşı, şunları söyledi, “CHP bir parti olmanın dışında bir mücadelenin, direnişin, kuruluşun ve kurtuluşun simgesidir. CHP parti olmanın dışında kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh sözünü kendisine yol bilmiş, dünya üzerinde ki bütün mazlumların yoldaşı barışında ta kendisidir. CHP kula kulluk etmeyenlerin, el etek öpmeyenlerin, demokrasi ve özgürlük için canını verenlerin, emperyalizme boyun eğmeyenlerin, varlık içinde birlik içinde bir Türkiye hayali içinde olanların partisidir.”

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

 “CHP Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortasıdır.” ifadelerini de kullanan İl Başkan Yardımcısı Abdullah Gözbaşı, “Bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini savunmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu. Gözbaşı, “Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘ Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi’  sözü doğrultusunda bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini mirasyedi zihniyetinden uzak bir şekilde ilelebet savunacağımıza sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Ulu Çınar Cumhuriyet Halk Partimizin 95’inci yılı zalimlere karşı, mazlumlara yoldaş ve bizlere de kutlu olsun.” dedi.

 “Son yapılanlar karşısında susmayı başkanlık yapmış birisi olarak hazmedemedim” dedi ve partinin kuruluş yıldönümünde il yönetimine yönelik  sert ifadeler kullandı.

CHP ESKİ İL BAŞKANI KESKİN’DEN “DİSİPLİN” TEPKİSİ

 CHP eski İl Başkanı Feyzullah Keskin, son günlerde bazı isimlerin disipline verilmesine tepki göstererek, uzun süren siyasi sessizliğini bozdu. Her zaman parti disiplinini savunduğunu ifade eden Keskin, ama disiplin adı altında kin ve hırs duyguları ile intikama dönüştürmenin partiye ihanet olacağını ifade etti. CHP’de son günlerde disiplin tartışması da alevlendi. Kayseriş'de aralarında eski parti yöneticilerinin de yer aldığı bazı isimlerin disipline verilmesine  tepki gösteren CHP eski İl Başkanı Feyzullah Keskin, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Siyasette il başkanlığını bıraktıktan sonra uzun süren sessizliğini bozan Keskin, sosyal paylaşım sitesi üzerinden de yer verdiği açıklamasında,  kendisinin de her zaman parti disiplininden yana olduğunu ancak bunu yaparken de kin ve hırs duyguları ile intikama dönüştürmenin partiye zarar vereceğini söyledi.

 “DİSİPLİN ADI ALTINDA KİN VE HIRS DUYGULARI  İNTİKAMA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ”

Keskin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Görevi bıraktığım tarihten bugüne kadar siyaset ile ilgili ne sanal alemde ne bürolarda ne de parti toplantılarında tek kelime konuşmadım ve yazmadım. Büro siyasetine karşı çıktığımdan, başkanlığı bıraktıktan sonra büro dahi açmadım. Sanal alemde siyaset yapma yerine parti organlarında tartışmayı uygun gördüğüm için tek paylaşım ve yorum yapmadım. Yeni göreve gelen arkadaşların zamana ihtiyaçları olacağı düşüncesi ile şahsıma yapılan nezaketsizliklere ve haksızlıklara rağmen toplantılarda ve danışma kurullarında konuşmadım. Ve bu kararımda da devam etme düşüncesindeydim. Ama son yapılanlar karşısında susmayı başkanlık yapmış birisi olarak hazmedemedim. Parti disiplinine uyulmasını daima savundum ve savunmaya devam edeceğim. Ama disiplin adı altında kin ve hırs duyguları ile intikama dönüştürmek karşısında susmak partime ihanet olacak kadar önemsedim.”

 “BAKALIM BENİ DE DİSİPLİNE ÇAĞIRACAKLAR MI?”

 “Kibir, hırs ve kin duyguları ile kendilerine verilen süreli yetkileri 'ben ne istersem yaparım' edaları ile kimse kullanamaz. Ve bu düşünce ile hareket edenlere çanak tutarcasına yağcılık yarışına girenler bunun sorumluluğunu taşırlar” diyen CHP eski İl Başkanı Feyzullah Keskin,  “Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı olamaz. Siyasette eleştirinin dozu bazen kaçabilir ama yöneticilere düşen bunu tolere etmektir. Bunu; insan psikolojisini bilenler tarafından nasıl olacağı bilinir ama kendi psikolojik sistemi bozuk olanlar bilemez. Bir süredir bazı partililer (üzülerek ifade edeyim ki birilerin talimatı ile yapılıyor söylentilerinin olduğu) disipline veriliyor. Takdir yönetimindir diyerek sustum. Ama son yapılanlar karşısında dayanamadım. İl başkanlığı yapmış, ilçe başkanlığı yapmış, görevde olan ilçe başkanını, birlikte çalıştığı il yöneticisini, partiye gençliklerini vermiş, partililiğinden ve emekçiliğinden hiç kimsenin şüphesi olmayan, kavgadan ve ölümden kaçmamış, bu emekçi partililerimize bu şekilde davranılmamalıydı. Çözüm farklı olmalıydı. Partimin kuruluş yıldönümün de bile ayrımcılık yapılarak bir önceki il başkanı olarak davet edilmememden dolayı il yönetimini kınıyorum. Gerçi düşünce, nezaketen de olsa il başkanlarını çağırmak yerine disipline çağırmak olunca şaşırmamak lazım. Bakalım beni de disipline çağıracaklar mı?” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN