BİR TÜRLÜ TAŞLAR YERİNE OTURMUYOR!

BİR TÜRLÜ TAŞLAR YERİNE OTURMUYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye siyasetine yeni katılmış olan İyi Parti bir anda karıştı. Genel Başkan Meral Akşener bir anda olağanüstü kurultay isteyip toplantıyı terk etti. Yansımaları dün ortaya çıkmaya başladı.

Kimileri bunu” erdemli bir davranış” olarak değerlendirdi. Bende öyle değerlendirenlerdenim. Sebebi ne olursa olsun bu erdemi göstermek kolay değil. En küçük partilerde bile koltuk kavgası yaşanırken, henüz bebek olan ve bana göre seçimlerde başarılı bir sonuç almış olan bir partinin genel başkanının aday olmayacağını söyleyip kongre istemesi takdir edilecek bir davranıştır.

Sürecin sonunda bu fikrinden vazgeçer mi bilinmez. Görünen o ki partinin tüm organları ve parti teşkilatları aday olması konusunda ısrar edecekler. Sonuç alacakları da kesin gibi. Yani Meral hanım seçime girecek ve güçlenerek de çıkma ihtimalleri yüksek.

Tabi asıl konu Afyon’da yapılan istişare toplantısının nasıl bu aşamaya geldiği. Anlatılanlar odur ki; Kayseri eski milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile Meral hanım arasında bir sıkıntı yaşanmış.

Halaçoğlu’nun seçimlerden hemen sonra kamuoyu ile paylaştığı iddiaların daha ağırını bu toplantıda yapmış. Bunun üzerine Meral hanım da “Olağanüstü kurultay” kararı almış. Tabi tepki de göstermiş.

Bunlar bir iddia…

Günler geçtikçe detayları daha da netleşecektir.

Milletvekili adaylarından Mesut Uçan’ın dediği gibi “her partide yaşanması muhtemel olaylar” olarak değerlendirebiliriz.

Sonuç olarak....

Siyasette ya taşlar yerine otururken bu sıkıntılar yaşanıyor veya taşlar bir türlü yerine oturmuyor.

Bu hareket iyi mi oldu bilemiyoruz. “Başka partilere geçişleri hızlandırır mı?” sorusunun sorulmasına neden olmuştur.