Bir süre önce Kayseri'de sallanmıştı! Tokat'ta yine deprem

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen'den deprem açıklaması. Turhal fayı üzerinde 7 ve üzerine deprem olur mu? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bir süre önce Kayseri'de sallanmıştı! Tokat'ta yine deprem
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tokat'ta bir süre önce meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Kayseri'de sallanmış, vatandaşlar kısa süreli panik yaşamıştı.  Tokat'ta bugün saat 15:03 sıralarında bir deprem daha meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremle ilgili açıklama yaptı. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.1 derinliğini de 12.38 km olarak duyurdu. Kandili ise büyüklüğü 4.2 derinliği de 5 km olarak açıkladı. Depremin ardından Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den açıklama geldi. 

Bir süre önce Kayseri'de sallanmıştı! Tokat'ta yine deprem

Evsen'den açıklama geldi

Diğer yandan Tokat'taki depremle ilgili açıklama yapan Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, şu ifadeleri kullandı: Tokat ili Turhal ilçesinde Turhal Fayının doğu ucunda bağımsız bir deprem olmuştur. Bu bölgede Almus Fayının güneyinde 7,1 ve KAF üzerinde Tokat (Erbaa) da 7,0 Mw  büyüklüğündeki depremde 3 bin kişi ölmüştür. Turhal Fayında 7 ve üzeri deprem beklentisi yoktur.