Bir parti daha kuruldu! Kayseri'den kimler görev alacak?

İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurdu. Partinin adı ve amblemi bugün belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bir parti daha kuruldu! Kayseri'den kimler görev alacak?

Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İYİ Parti’de uzun yıllar siyaset yapan Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz yıl İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklamıştı. BBP’de Alperen Ocağı’nın genel başkanlığını, İYİ Parti’de ise 27. Dönem İstanbul Milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı, İYİ Parti Grup Başkanvekilliği gibi görevler yürüten tecrübeli siyasetçi, İYİ Parti’den istifasının ardından parti kuracağını açıklamıştı.

Bir parti daha kuruldu!

Hazırlıkları tamamlanan partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına teslim edildi. Ağıralioğlu başkanlığındaki partinin adı Anahtar Parti, kısaltması ise A Parti olarak açıklandı. Anahtar Parti, Türkiye’nin 158’inci partisi oldu. Partinin logosunda ise beyaz zemin üzerinde ucu aşağıya dönük parlement mavisi anahtar yer aldı. 

Bir parti daha kuruldu!

İçişleri Bakanlığı önünde açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, iktidar hasmı olmadığını söyledi. Siyasetin bir nöbet değişimi olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, “Siyaset bizim için millet hizmetini görebileceğimiz nöbet değişimidir. Neyi koruyacağımızı biliyoruz. Siyaset bizim için iktidarla bir bilek güreşi alanı değildir.” dedi. 

Bir parti daha kuruldu!

Diğer yandan Anahtar Parti’nin il başkanları Ağıralioğlu tarafından açıklanmıştı. Kayseri İl Başkanlığı görevine Elvan Öztürk getirilirken, yönetimde ve ilçelerde kimlerin göreve geleceği de merak konusu oldu. 

Bir parti daha kuruldu!