Bir kez daha gündemde! Kayseri pastırması mı, Kastamonu pastırması mı?

Şehir şehir gezen 'örümcek adam'ın yolu bu sefer Kastamonu'na düştü. Daha önce Kayseri'ye de gelen örümcek adam Kayseri pastırması ile Kastamonu pastırmasını karşılaştırdı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Bir kez daha gündemde! Kayseri pastırması mı, Kastamonu pastırması mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzede çocuklara ücretsiz animasyon gösterileri yapan 28 yaşındaki Ayaz Koç, 'örümcek adam' kostümüyle hayalini gerçekleştirmek için Türkiye’yi gezmeye karar verdi. “Spider-Man Yollarda” mottosuyla hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen Ayaz Koç’un 23’üncü durağı Kastamonu oldu. Örümcek adam kostümlü Koç, Kastamonu’da Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele yıllarında vaaz verdiği tarihi Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Kostümü sebebiyle vatandaşlardan yoğun ilgi gören Koç, şehrin yöresel lezzetlerini de tattı. Taşköprü sarımsağı, Kastamonu pastırması, sucuk, simit ve çekme helva yiyen Koç, şehrin yöresel yiyeceklerine hayran kaldığını söyledi.

‘Kastamonu pastırması, Kayseri ile gerçekten yarışır’

Yolu daha önce Kayseri’ye de düşen Koç, burada Kayseri’nin enfes lezzetlerinden pastırma ilk kez yemiş  ve hayran kaldığını ifade etmişti. Koç, "Spider-Man Kayseri'de pastırmayı ilk kez yedi. Yok böyle bir lezzet. Yedim bir daha istedim, bir daha istedim. Pastırma öyle bir şey ki. Hem ağızda dağılıyor hem de bir daha yiyesin geliyor. Kayseri'ye geldiğinizde bir kere değil, on kere değil, yirmi kere deneyin. Yok böyle bir lezzet. Şifa kaynağı. Çemeniyle birlikte herkese tavsiye ediyorum.” diye konuşmuştu. 
Kastamonu’na giden Koç bu sefer de Kastamonu pastırmasını değerlendirdi. Koç, “Harika bir lezzet, kendimi gerçekten kaybettim. Kayseri’de de yemiştim pastırma, Kastamonu’da da yedim. Kastamonu pastırması hafif, yedikçe yedirten bir lezzet. Kastamonu, Kayseri ile gerçekten yarışır. Kastamonu pastırması baymıyor, baharatlı değil, insanın yedikçe yiyesi geliyor. Kastamonu pastırmasını herkese tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Koç’un bu karşılaştırmasının ardından ‘Kayseri pastırması mı, Kastamonu pastırması mı?’ sorusu gündeme geldi.