Bir görevden alınma yazısı: Faturayı şişir…

Kayseri spor kamuoyunun Türkiye Futbol Federasyonu Kayseri Eski Bölge Halil Severcan, görevden alınmasının üzerinden yaklaşık çeyrek asır geçtikten sonra neden görevden alındığını öğrendiğini belirterek, faturayı şişirmediği ve mini barları boşalttırmadığı için görevden alındığını dile getiren bir yazı kaleme aldı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Bir görevden alınma yazısı: Faturayı şişir…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri spor kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Türkiye Futbol Federasyonu Kayseri Eski Bölge Halil Severcan, görevden alınmasının üzerinden geçen yaklaşık çeyrek asır sonrası ‘Bir görevden alınma yazısı’ kaleme aldı. Neden görevden alındığını çeyrek asır sonra öğrendiğini dile getiren Severcan, yazısında çarpıcı iddialara yer verdi. Kendisinden Kayseri’de gerçekleştirilen bir organizasyon sonrasında faturayı şişirmelerini istendiğini ancak bunu yapmadığını belirten Severcan’ın yazısı şöyle: 
‘Yazıma bir görevden alınma hikayesi başlığını koydum çünkü neredeyse görevden alınmamın üzerinden çeyrek asır geçti, geçmesine de gerçeğin bir gün ortaya çıkma gibi bir özelliği olduğu söylenir.  Yıl 2002 bu satırların yazarı TFF Kayseri Bölge Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

TFF Eğitim Dairesi B-lisans antrenör kursunun Kayseri’de açılmasına karar verir. Kursun Genel Koordinatörü olmam münasebetiyle kursiyerlerin kalacağı oteli, yemek yiyeceği yeri araştırıp bulmak en az birkaç yerden fiyat almak suretiyle hem kaliteli, hem de hesaplısını araştırıp bulmak, durumu da Genel Sekreter Yardımcımıza sunup onay almak görevimdi. Nitekim öyle yapıp kursiyerleri en güzel şekilde misafir edip, şehrimizden güzel intibalarla ayrılmalarını sağladım. Bu arada kurs devam ederken TFF Yönetim Kurulu üyesi ve TÜFAD Genel Başkanı Sayın  İsmail Dilber telefonla beni arayıp kurs için yapılan harcamalar için 10.000.000.000-Tl. (On milyar) fazla fatura almamı bu parayı da TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Osman Yozgat’a dernek için vermemi söyledi. Ben de  kendilerine böyle bir şey yapamayacağımı ancak kursiyerlerimizin kaldığı otelin sahiplerinden Ahmet Demircioğlu’na rica edip TÜFAD Kayseri Şubesine yardımda bulunmalarını söyleyeceğimi ifade ettim.  Sayın İsmail Dilber hiç de memnun olmadı ama yapacak başka şey yoktu.  Ben sözümü tutup Sayın Ahmet Demircioğlu’na  dilerlerse TÜFAD’a yardım etmelerini önerdim.  Sağolsunlar Tüfad’a 1.000.000.000-Tl.(Bir milyar) yardım yapacağını ifade edip, bu parayı TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Sayın Osman Yozgat’a vereceğini söyledi. Ben de memnuniyetimi belirttim.  Neticede kurs tamamlandı. TÜFÜAD Genel Başkanı ve TFF Yönetim kurulu üyesi Sayın İsmail Dilber dışında Kursiyerler ve kurs hocaları memnun bir şekilde Kayseri den ayrıldılar.  Türkiye Futbol Federasyonu eğitim dairesinden şahsıma teşekkür yazısı geldi. Aradan birkaç ay geçtikten sonra  mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımıza devam ettiğimiz günlerden birinde TFF den bir yetkili; personelden bir arkadaşımızı arayıp benim görevden alındığımı,  görevden alınma yazımı tebliğ etmelerini istemiş,  hatta tebellüğ  etmez isem tutanak tutup yollamalarını söylemişler. 

Bunun üzerine mesai arkadaşlarım şaşkın bir vaziyette bu durumu bana söylediler.  Gelen faksa yani bana tebliğ edilecek yazıya baktım özetle , ‘Görevden alındığım, muhasebe ile irtibata geçip tazminat ve diğer alacaklarımı almam şeklinde bir yazıydı. Arkadaşlarla oturduk birbirlerimize bakıştık, onlar benden de şaşkındı çünkü benden başta Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy olmak üzere herkes bilhassa profesyonel ve amatör kulüpler gayet memnundular. 

Netice de yapacak bir şey olmadığına kanaat getirip bir tutanakla kasamızdaki parayı ve anahtarları vs. mesai arkadaşlarımdan birisine teslim edip, mahkeme kadıya mülk değil diyerekten evin yolunu tuttum.

Görevden alınmam için hiçbir geçerli neden olmadığından tazminatımın ödenmesi suretiyle görevden alındığım ifade edilmişti.   Durumu evime ve yakınlarıma anlatmak çok zor olsa da anlattım. Her şeyde bir hayır vardır deyip sineye çektim.  Bu işin üstüne fazlada gitmedim, kimseden şüphelenmedim.  Tek tesellim yaptığım tüm iş ve işlemlerden dolayı kimse bana bir şey diyemezdi, o gündür, bu gündür de diyen olmadı çünkü eksik işim, yolsuzluğum olmamıştı. 

Bu şehirde TFF Bölge Müdürlüğünün kurulması için Federasyon nezdinde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Rıza Sümer ve ondan sonraki Genel Başkan Hüdaverdi Talay’la birlikte gayret eden bendim.  Kuruluşa karar verildikten sonra kurucu Bölge Müdürü olarak atanan, atandıktan sonra Sayın Mustafa Alan’ın da Haluk Ulusoy’a baskısı neticesinde Bölge Müdürlüğü için kiralık değil de mülk alınması kararı çıkması sonunda Sahabiye Mahallesindeki 3 katlı binayı Mustafa Alan’la birlikte satın alan, binanın dışını ve içini sil baştan yenileten, içerisini de  en güzel, en kaliteli büro malzemeleri ile  Federasyonun kuruşuna halel getirmeden döşeyen, Federasyon Başkanı Sayın Haluk Ulusoy ve Türkiye A.S.K.Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Hüdaverdi Talay , Kayseri Valisi Sayın Mustafa Yıldırım, Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki, İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü, İl Emniyet Müdürü, Rektör ve dekanlar, Kulüp Başkanları, antrenörler , hakemler, Beden Terbiyesi Bölge Müdürü ve personeli,  amatörlerin babası emekli Bölge Müdürü  Aydemir Doğan  başta olmak üzere spor dünyamızın duayenlerinin iştiraki ile Mehter Takımı eşliğinde marşlarla ve dualarla , ramazan günü olduğu içinde Tuana Restorant’ta spor dünyamıza verdiğimiz İftar yemeği ile açılışını yaptığımız Bölge Müdürlüğümüze bugün dahi çalışmakta olan pırıl, pırıl personeli alan da bendim. Göreve başlarken Müdürlüğümüze bağlı illerdeki profesyonel kulüplerin yöneticileri ve  ASKF yöneticileri ile Kayseri de bir toplantı yapıp Müdürlüğümüzde mevzuata uygun işlerin anında yapılacağını, bunun için kimsenin tavassutuna gerek olmadığını, bilhassa hediye adı altında Müdürlüğümüze hiçbir şey gerilmemesini ısrarla söyleyen bendim.  Ve bütün bunlara rağmen göreve başlamamın 5.yılında görevden alınan da bendim…

Bir görevden alınma yazısı: Faturayı şişir…İsmail Dilber

Görevden alınmamın üzerinden çeyrek asır geçtikten sonra halen zaman, zaman görüşmekte olduğum o zamanların mali işlerden sorumlu genel sekreter yardımcısı doğruluk timsali, gözü ve gönlü tok abide bir şahsiyet olan  (H.K) aynen şöyle söyledi: Halil senin ipini Sayın İsmail Dilber ile şimdi hak dünyasında olan üst düzey bir antrenör olan ( G.T.O) çekti. Oh be dedim çeyrek asır sonrada olsa görevden alınmamın nedeni öğrenmiş oldum. Bu hususu spor kamuoyumuzla paylaşmak için bu yazıyı kaleme aldım.  
Özetleyecek olursak Sayın İsmail Dilber’in etik olmayan teklifini kabul etmemem bir de Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Aksaray illerimizde yapılan Milli maç organizasyonlarında görevli antrenörlerimizin otel odalarındaki mini barlarını boşalttırmam olduğunu öğrenmiş oldum.
Başta da ifade ettiğim gibi antrenörler dışında her spor adamı ve kuruluşu benden memnun iken sağ olsunlar TÜFAD Genel Başkanı Sayın İsmail Dilber ile şimdi hatırladığım kadarıyla Genç Milli takımlardan sorumlu (G.T.O) memnun değillermiş.

 Kamu oyunun bilgisine arz ederim.’