Binlerce turistin akın ettiği o yer yenilendi

Kayseri'de binlerce turistin akın ettiği noktada bakın nasıl bir çalışma yapıldı?Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, konuya ilişkin nasıl bir paylaşım yaptı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Binlerce turistin akın ettiği o yer yenilendi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi ve kültürel yapısı ile Kayseri adından sıkça söz ettiriyor. İçinde bulundurduğu güzellikler Kayseri yerli ve yabancı turistlere adeta görsel şölen sunuyor. Kış turizminin öncüsü Erciyes Dağı, şelaleleri, vadileri, gölleri, eski ve daha birçok nokta misafirlerini ağırlıyor.
Doğal güzelliklerin adeta birbiri ile yarıştığı şehirde gezip görebileceğiniz fazlasıyla adres bulunuyor. Özellikle Yahyalı ilçesinde bulunan doğal güzellikler büyük beğeni topluyor. 

Binlerce turistin akın ettiği o yer yenilendi

Yahyalı’da bulunan şelaleler ve Zamantı Irmağı özellikle güzellikleri ile göz kamaştırıyor. 
Şelaleye giden yolda ve çevresinde yapılan düzenlemeler devam ederken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’ten önemli bir paylaşım daha geldi. Vali Gökmen Çiçek, geldiği ilk günden beri Kayseri’yi turizmde öncü şehir etmek için çabalarını sürdürüyor. Bu konuda birçok konuda önemli çalışmalar yapan Vali Çiçek onlara bir yenisini daha ekledi. 

Binlerce turistin akın ettiği o yer yenilendi

Çiçek, son paylaşımı ile ‘Kayseri’de güzel şeyler oluyor’ vurgusu yaptı. Zamantı Irmağı üstündeki asma köprünün yenilendiğinin haberini paylaşan Çiçek, “Kayseri’de güzel şeyler oluyor. Yahyalı İlçemizde Kapuzbaşı Şelalelerine yapılan düzenlemeler devam ederken vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda Zamantı Irmağı üstündeki asma köprü de yenilendi ve Kayseri’mize yakışır bir görünüme kavuştu” dedi. Çiçek emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

Zamantı Irmağı hakkında

Kayseri’de yer alan en önemli akarsudur. Seyhan Irmağı’nın iki büyük kolundan biri olan ve il topraklarındaki uzunluğu 230 km. olan bu ırmak, Uzunyayla ortalarında, Örenşehir Bucağı yakınlarında Şerefiye Köyü'nde doğar. İlk kaynaklarını Uzunyayla’dan aldıktan sonra kabaca kuzey-güney doğrultusunda akan Zamantı, Pınarbaşı İlçesi’nin kuzeydoğusunda, kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunu alır. Yolu boyunca dar ve derin vadiler içinde akan Zamantı Irmağı, Boran, Çermişek, Kuş, Tahtacık, Bercan, Tahtalımezar, Kuru ve Alagöz gibi çay ve dereleri de sularına katar. Menderesler çizerek akan Zamantı Irmağı, Tomarza’nın güneyinde sert bir dirsek yaparak batıya yöneldikten sonra yine sert bir dirsekle kuzey-güney doğrultusunu alır ve Yahyalı İlçesi’nin güneyinde il sınırları dışına çıkar.

Binlerce turistin akın ettiği o yer yenilendi


Yağış alanı yaklaşık 8.700 km2 olan Zamantı Irmağı’nın ortalama yıllık akımı 65603 m3 tür. Irmağın en yüksek debisi saniyede 970 m3’e bu sıradaki su derinliği 410 cm’ye kadar çıkmaktadır. Akıttığı en az su miktarı saniyede 29 m3 olarak ölçülen Zamantı Irmağı’nın bu sıradaki su düzeyinin de 1 m. düştüğü gözlenmiştir.

Binlerce turistin akın ettiği o yer yenilendi