Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!

Kayseri önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek ve aşı konusu masaya yatırılacak. Peki bu buluşma ne zaman, nerede gerçekleşecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri son yıllarda aşı çalışmalarında ön plana çıkıyor. Yapılan bilimsel çalışmalarla birlikte Kayseri’de bu alanda dikkat çeken projeler hayata geçiriliyor. Covid-19'a karşı geliştirilen, daha sonra TURKOVAC adı verilen aşıyı bulan isim Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yaptığı çalışmalarla dünya çapında büyük ses getiriyor.

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!

Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken aşı çalışmaları

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Özdarendeli, aynı zamanda ekibiyle birlikte 2015 yılında dünyada hücre kültür temelli Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşısına yönelik çalışma yapan ve aşının ilk patentini alması ile de gündeme gelmişti.

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!

Kayseri önemli bir aşı buluşmasına ev sahipliği yapacak

İşte aşı uygulamaları konusunda son yıllarda ön plana çıkan Kayseri, bu konuda dikkat çeken bir buluşmaya da ev sahipliği yapacak.
Aşı Bilimi Derneği Yönetim Kurulu, 16 Şubat 2024  tarihli toplantısında, 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nin 16-18 Ekim 2024 tarihleri arasında, Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde Kayseri’de yapılmasına karar verdi. 

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!

Önemli bilim insanları kente gelecek

Alınan bu karar ile birlikte ‘Yenilikçi Aşı Teknolojileri’ temalı yeni kongre Kayseri’de yapılacak. Kongre kapsamında ülkemizde ve yurtdışında aşı konusu üzerinde çalışan önemli bilim insanlarının kente gelmesi bekleniyor. Kongrede son gelişmeler değerlendirilecek.
Aynı zamanda kongre ile genç bilim insanları için işbirliği olanakları ve yeni projelerin görüşülebileceği bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.

Ödül verilecek!

5’inci Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi çerçevesinde genç bilim insanlarına yaptıkları bilimsel sunumlar için ödül verilmesi de planlandı. Kongreye aşı bilimi ile ilgilenen tüm bilim insanlarının katılımı ile yurtiçinde aşı biliminin değerinin de artırılması hedefleniyor. 

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!

Aşı bilimi alanında yaşanan gelişmelere katkı sağlayacak

Konuyla ilgili olarak Aşı Bilimi Derneği Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, katılımcılara seslenilerek, ‘5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nin ülkemiz ve dünyada aşı bilimi alanında yaşanan büyük gelişmelere ve yeniliklere katkı sağlayacağına yürekten inanmaktayız. Kongremizde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyacağız’ denildi. 

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!

Açılış konuşmasını kim yapacak, Kongre Başkanlığını kimler yapacak?

Diğer yandan 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi 16-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını ERÜ Rektörü Prof Dr Fatih Altun yapacak. Etkinlikle ilgili olarak Kongre Düzenleme Kurulu Başkanları şu isimlerden oluşuyor: Prof Dr Adnan Yüksel Gürüz, Prof Dr Aykut Özdarendeli ve Prof Dr Mert Döşkaya.

Bilim insanları aşı için Kayseri'ye gelecek!