'Ben bir öğretmenim, ayağa kalkmak istiyorum'

Doğuştan bedensel engelli İngilizce öğretmeni Buket Durmuş, eskiyen protezleri sebebiyle mağdur olduğunu yeni protez masraflarının ise devlet tarafından çok az bir kısmının karşılanmasından dolayı büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtti. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Ben bir öğretmenim, ayağa kalkmak istiyorum'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de eğitim öğretim hayatının başlamasına sayılı günler kala doğuştan bedensel engelli İngilizce öğretmeni Buket Durmuş'un sosyal medya hesabından yaptığı feryad yürekleri dağladı. 

Kayseri'de bir okulda görev yapan doğuştan bedensel engelli öğretmen Buket Durmuş, yaşadığı zorlukları sosyal medya hesabından duyurdu. Durmuş, eskiyen protezleri sebebiyle mağdur olduğunu yeni protez masraflarının ise çok az bir kısmının karşılanmasından dolayı büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek, "Devlet, engelli bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır" dedi.

'Ben bir öğretmenim, ayağa kalkmak istiyorum'

İki aydır protezlerinin verdiği sıkıntıyla mücadele eden Durmuş, "Benim engelim ayaklarımın olmaması değil, protezime ulaşamamak" diyerek devletin tutumunu eleştirdi. 900 bin TL tutarındaki protez için sadece 100 bin TL destek verildiğini belirten Durmuş, "Bu bir sadaka değil, bir hak" şeklinde konuştu. Durmuş: "Devlet protez masraflarınızı karşılamıyor. Evet, karşılamıyor diyorum çünkü ben 900 bin liralık protez için 100 bin liranın karşılanmasını bir karşılama olarak değil, sadaka olarak görüyorum. Yaşamak için sağlığa ihtiyacım var ve iki aydır protezlerimin verdiği sıkıntıyla uğraşıyorum. Bu sıkıntı, benim engelim değil, engellenmemdir. dedi. 

Buket Durmuş, engelli bireylerin medikal masraflarının devlet tarafından yeterince karşılanmadığını belirterek, "Bu ülkede engelli bireyler, doğuştan gelen anomali ile baş etmek zorunda kalıyorlar, ama desteklenmiyorlar. Ben sizden lüks taleplerde bulunmuyorum. Tek ihtiyacım, ayakta kalabilmem için gereken protezlerdir" dedi.

'Ben bir öğretmenim, ayağa kalkmak istiyorum'

Durmuş; Rusya, Azerbaycan ve Avrupa Birliği ülkelerdeki uygulamalara da dikkat çekerek bu ülkelerde engelli bireylerin protez masraflarının karşılandığını belirterek, "Ben sadece ayağa kalkmak ve öğrencilerime ayakta ders vermek istiyorum. Bu çok mu büyük bir istek?" diye sordu. Engelli bireylerin yaşadığı zorlukları dile getiren Durmuş, "Biz sadece yaşamak istiyoruz" dedi.

Son olarak ise "Bir insanın yürüyebilmesi için bir kampanya başlatmasına gerek olmamalı. Benim engelim ayaklarımın olmaması değil, protezlerimin olmamasıdır" diye konuştu.