Belediyeler bizi oyalıyor

Belediyeler bizi oyalıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikşah Üniversitesi mağdurlarının isyanı dinmiyor. Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı’na başvuru yapıp,  şikayetlerini ileten mağdurlar, ilgili belediyelere de başvuru yaptıklarını ancak belediye yetkililerinin kendilerini 2 yıldır oyaladıklarını öne sürdü. Mağdurlar, “Son bir tarih verdiler ancak yine sözlerini tutmadılar. Şimdi de Şubat ya da Ağustos diyorlar. Yıllardır bizi oyalıyorlar. Biz, sadece gasp edilen hakkımızı geri almak için mücadele ediyoruz. Başka bir derdimiz yok.” şeklinde konuştu.

 

FETÖ soruşturmaları kapsamında önce kapatılan ve daha sonra Erciyes Üniversitesi’ne bağlanan Melikşah Üniversitesi’nin kurulu bulunduğu arsanın genişleme alanına yönelik tartışmalar ve yargı süreci devam ederken Melikşah Üniversitesi Mağdurları, yetkililerden yardım bekliyor.

Bu konuda bir süre önce Cumhurbaşkanlığı’na başvuran vatandaşlar, mağdur edildiklerini belirterek, yardım istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı makamının da şikayeti,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdiğini belirten mağdurlardan  Ali Deniz, “Şimdi top Çevre Bakanımız yani hemşerimiz Mehmet Özhaseki’de. İnşallah sorunumuzu çözer.” diye konuştu.

Talas Belediyesi’ne de çözüm için başvurduklarını ancak belediyenin 2 yıldır kendilerini oyaladığını anlatan Deniz, “Herkes sorumluluğu birbirinin üzerine atıyor. Kime gideceğimizi şaşırdık” dedi.

Suat Kaan ise 20 sene önce aldıkları araziler üzerinde dönemin Melikşah Üniversitesi yetkilerinin o önemli gayretleri ile imar değişikliklerinin yapıldığını ve bölgenin konut alanından çıkarıldığını belirterek, “Konut alanında, okul sahasına çevrildi. 2014’te hakkımızı aramak için kurumlara başvurduk. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk, görüşmeler yaptık ve bize “Plan çiziliyor’ dendi. Ama halen mağduriyetimizin düzeltilmesini bekliyoruz. Büyükşehir’den de ses çıkmadı. Çelik Başkan’dan randevu talep ettik ama randevu dahi alamadık. Dertlerimizi anlatamadık. “ şeklinde konuştu.

“300’E YAKIN MAĞDUR VAR, KİMSE DERDİMİZİ SORUMUYOR”

Çevrede 300’e yakın mağdurun olduğunu kaydeden Yılmaz Korkmaz ise yetkililerle görüşememekten yana dert yandı.   Korkmaz, şunlar söyledi: “Ne Bakanımızla ne de Belediye Başkanımızla görüşebildik. Bu yöndeki taleplerimize olumlu cevap verilmedi. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Sadece hakkımızın peşindeyiz. Gasp edilen haklarımızı almanın derdindeyiz. Talas Belediyesine gidiyoruz, Büyükşehir bakıyor diyor. Büyükşehir’e gidiyoruz orasını Erciyes Üniversitesi aldı diyorlar. Erciyes Üniversitesi’ne gidiyoruz, biz sadece üniversitenin alanını kullanıyoruz, yönetimini yapıyoruz sizin sorununuzun çözüm makamı biz değiliz diyorlar. Yani bizi oyalıyorlar. Belediye yetkilileri daha önce dokuzuncu ay dediler, çözeceğiz dediler ama olmadı. Şimdi de Şubat olmadı Ağustos diyorlar, bizleri başlarından atıyorlar. Biz kan ağlıyoruz, sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.”

Melikşah Üniversitesi mağdurlarından Cafer Aslan,  Halim Akçakaya, Abdullatif Kılıç ve Allattin Demirel de mağduriyetlerinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e çağrı yaptı.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN