Belediyeden önemli açıklama: Tedbirli olalım

Sarız Belediyesi tarafından vatandaşlara dikkat çeken uyarılar yapıldı. Belediye herkesi neden tedbirli olmaya davet etti? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Belediyeden önemli açıklama: Tedbirli olalım

Sıcak havalar ya da ihmal dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Kayseri’nin de çeşitli bölgelerinde yangınlar çıkıyor. Sadece orman yangınları değil anız yangınları da doğayı olumsuz etkiliyor. 

Sarız Belediyesi de ilçede son günlerde etkili olan sıcak havaların ve kırsal mahallelerden gelen yangın haberlerinin ardından harekete geçti. 

Belediyeden önemli açıklama: Tedbirli olalım

‘Traktörlerin arkasında pulluk veya ilaçlama makineleri içinde su bulunduralım’

Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, olası bir yangına karşı vatandaşları uyarırken, hızlı müdahalede bulunulması için traktörlerin arkasında ve ilaçlama makinelerinin içerisinde su bulundurulmasını istedi. 

Başkan Eroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Kıymetli hemşehrilerimiz, ilçemizde havaların sıcak olmasından dolayı son günlerde kırsal mahallelerimizden gelen yangın haberleri bizleri son derece üzmektedir.

Orman, ekin ve anız yangınlarına karşı dikkatli olalım. Olası yangın çıktığı anda hızlı müdahale edebilmek için traktörlerin arkasında pulluk veya ilaçlama makineleri içinde su olacak şekilde hazır bekletilmesi önemle rica olunur. Ayrıca araçta seyir halindeyken sigara izmaritleri ile cam şişelerinin dışarı atılmaması hususunda dikkatli olalım. Doğamızın zayi olmaması için hep birlikte tedbirli olalım.”