Belediyede işten çıkarılan engelliler tekrar alınacak mı?

Engelli 3 vatandaşın belediye tarafından işten çıkarılmalarına ilişkin tartışmalar sürüyor. İşten çıkarılan engellerin yeniden işe alınıp alınmayacağına ilişkin son durum ne? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Belediyede işten çıkarılan engelliler tekrar alınacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sarız Belediyesi eski Başkanı Baki Bayrak tarafından ortaya atılan iddialar ses getirmiş, Bayrak, birisi bayanlar milli takımında oynamış Ayşegül Arı olmak üzere, göz sağlığı ile ilgili engelli raporu bulunan Caner Çam ve Mustafa Döner’in, yeni Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu tarafından işten çıkarıldığını söylemişti. 

Başkan Eroğlu’ndan yanıt gecikmemiş ve konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bayrak’ın iddialarına yanıt veren Eroğlu, olayın bir yanlış anlama olduğu ifade ederek, Ayşegül Arı’nın durumundan da haberi olmadığını aktardı. Eroğlu, yaptığı açıklamada “Ben Ömer Faruk Eroğlu, hiç bir şekilde engelli personeli işten çıkartma yanlısı olmadım, olmamda. Aksine destek olmak tüm İlçe, vatandaş olarak görevimizdir. En kısa süre içerisinde tekrardan Ayşegül Arı kızımızı işine alacağız.” dedi.

Eroğlu’nun açıklamasında sadece Ayşegül Arı’nın adını kullanması ve diğer engelliler Mustafa Döner ile Caner Çam’ın adını geçirmemesi ise dikkat çekti. Eroğlu’nun açıklamasının ardından akıllarda “Belediye sadece Ayşegül Arı’yı mı işe alacak yoksa diğer iki ismi de yeniden işe alacak mı? “Sadece Arı alınırsa diğer 2 isme ne olacak?” gibi sorular oluştu. Cevaplar ise merakla bekleniyor.